Tony Hawk most épp Nine Inch Nailst énekel a The Dillinger Escape Plan és az Every Time I Die volt tagjaival

Már a múltkori random vokálos performansza alapján is megállapítottuk, hogy Tony Hawk, az 54 éves élő gördeszkás legenda cseppet sem öregedett ki a „szakmából”, sőt, időről-időre csinál valami baromi menő dolgot, mint pl. jelen cikkünk tárgyát.

Történt ugyanis, hogy Mikey Hawdon, a Fairmounts nevű kanadai punk rock-banda gitárosa összeverbuvált egy neves előadókból álló brancsot, hogy feldolgozzák a Nine Inch Nails egyik klasszikusát, a Wisht az 1992-es Broken EP-ről. A felvétel közreműködői:

  • Tony Hawk – ének
  • Ben Weinman – gitár (ex-The Dillinger Escape Plan, Suicidal Tendencies, Giraffe Tongue Orchestra)
  • Mikey Hawdon – gitár (Fairmounts)
  • Brad Magers – basszus (The Bronx, Pounded by the Surf)
  • Ryan „Legs” Leger – dob (ex-Every Time I Die, ex-Norma Jean, Hundred Suns)
  • Kat Lucas – billentyűk (stormylovechild, Toy Daggers, ex-Pink)

Amint látszik is, egy elég prominens kompániát fújt össze a szél, vagy Mikey maga, aki úgy nyilatkozott, hogy már elég régóta fel akarta dolgozni ezt a számot, de ehhez a tökéletes felállás hiányzott csupán. Most megkapta, és nem is lehetne elégedettebb az eredménnyel. A szigorúan vett átdolgozás tényleg sikeres volt: az eredetileg industrialos darab kapott egy penge punk rockos ízt. Érdemes egyébként lecsekkolni a low budget, de iszonyat hangulatos klipet is, ami a zenész saját YouTube-csatornájára került fel. Van egy megkapó vibe-ja annak, ahogy Hawk krúzolva énekel, pacsizik, vagy épp majdnem fellöki a NIN-énekes Trent Reznort, de az is zseniális, ahogy Mikey mögött flexelnek, vagy a híresen nagy farmer/állattartó Weinman a disznói közt csap a húrokba.