Tom Morello már hallotta a Tool új számait, és imádta őket

tool, tom morello

Komolyan esküdni mertem volna, hogy egyszer már megírtam, hogy legközelebb csak akkor fogunk a Tool új albumáról hírezni, ha végre bejelentették a megjelenési dátumát, de a korábbi posztokat gyorsan átfutva hiába kerestem, nem találtam ilyen ígéretet.

Úgyhogy most szépen meg is írom a legfrissebb hírmorzsát: a proglegendák régi cimborája, Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave, Prophets of Rage, satöbbi, ugye) a napokban már belehallgathatott a hosszú évek óta készülő anyagba, és nagyon tetszett neki, amit hallott. A gitáros konkrétan ezt posztolta az Instagramra:

Az a megtiszteltetés ért ma, hogy én lehettem az első kívülálló, aki hallhatta a Tool új zenéit!! Még csak instrumentális dalok, de amit hallottam, az epikus, fenséges, szimfonikus, brutális, gyönyörű, törzsi, rejtélyes, mély, szexi és NAGYON toolos volt. Tényleg nagyszerű. Nagyon izgatott vagyok, hogy végre hallhassam a lemezt, ha elkészül.

És hogy mikor készül el végre? Danny Carey dobos a múlt héten már több magazinnak is megfogadta, hogy 2018-ban egészen biztosan megjelenik:

Igen. Azt mondom, egészen biztosan. Valószínűleg az év első felében elkészülünk vele, ha minden a tervek szerint megy. Aztán még ott vannak az előkészületek, a gyártás – ezeket soha nem tudom megjósolni, úgy tűnik, folyamatosan alakul a helyzet. Nem tudom megmondani [hogy az év melyik részében jön ki].

Ezek után valaki Maynard James Keenantől is megkérdezte a Twitteren, hogy Danny igazat mond-e, mire az énekes azt válaszolta:

Böff.

Carey egyébként még az új Tool előtt, februárban a Legend of the Seagullmen zenekarral is új lemezt ad ki, ahol többek között a Mastodon énekes-gitárosával, Brent Hinds-zal játszik együtt.