Tom DeLonge szerint a gyors punk rock gitározáshoz rendszeresen tutujgatni kell a jancsit

Azt már eddig is tudtuk, hogy a blink-182 és a Box Car Racer volt énekes-gitárosa, jelenleg az Angels and Airwaves főnöke, Tom DeLonge egy elég érdekes figura. Ezt már több ízben is bizonyította, köztük szamócásban és áfonyásban is. A múlt hét folyamán a Guitar World oldalának adott interjút, amiben főként ezen hangszerhez fűződő viszonyáról érdeklődtek.

Ebből többek közt kiderült, hogy Tom nem igazán tartja magát jó gitárosnak és szerinte ahhoz, hogy valaki szélsebesen tudjon punk rockot játszani elengedhetetlen, hogy sokszor… hát… könnyeztesse a kígyót. Így van, Tom véleménye, hogy aki nem rejszol konstans, az egyszerűen képtelen lesz a gyilkos tempók lejátszására. Az előadónak nem új keletű a kapcsolata a férfi nemi szervvel való példálózás terén, sok-sok évvel ezelőtt elengedhetetlenek voltak a fütykös-viccek egy-egy blink-bulin két szám közt (hahó, All the Small Things). Az sajnos nem derült ki az eszmefuttatásából, hogy a női gitárosoknak mit kell csinálniuk a kívánt sebesség eléréséhez, pedig igazán jó lett volna arról is megtudni ezt-azt.

Ezenkívül beszélt még arról is, hogy a Descendents zenéjén nőtt fel, mindig azt hallgatja és próbálja visszajátszani gyakorlás gyanánt. Kicsit lefikázta volt csapattársát, Travis Barkert, hogy az ő tempójával képtelenség lépést tartani, és hálát adott a metronómos megoldásért. Illetve még ajnározta az A&A dobosát, Ilan Rubint, aki azon túl, hogy a bőröket üti, Tom szerint eszméletlen jó gitáros (is), aki bármikor el tudja játszani akármelyik ‘Beatles-, Led Zeppelin– vagy Queen-számot. Abban pedig megegyeztek, hogy Tom egyvalamiben sokkal jobb, az pedig a sebesség, Ilan ugyanis ‘Zeppelin-kaliberű zenéken nőtt fel és mindig ilyeneket is játszott. Vagy csak nem puhítja eleget a bocskort.

Egyébként az Angels and Airwaves hatodik lemeze, a Lifeforms szeptember 24-én jelenik meg, hét évvel a legutóbbi The Dream Walker után. Ha más nem is, ez a kis pöcsölés kitűnő reklámul szolgálhatott az albumnak, de azért be is rakjuk ide a legújabb ízelítő dalt róla, illetve egy felvételt, ahol Tom nem túl racsnipozitív svunggal tolja az egyik szintén új számukat. Tartsatok velünk legközelebb is a DeLonge Show-ban, megígérjük, akkor már biztosan lesznek földönkívüliek is.