Többszörösen botrányt kavart a Suicide Silence új klipje

Új számmal állt elő a Suicide Silence, amit a Devil May Cry 5 videojátékhoz vettek fel. A Subhuman című tételt a játék zeneszerzője, Cody Matthew Johnson írta a bandával közösen, és többszörösen is botrányt kavart a megjelenése. Nem csak a deathcore-rajongóknál verte ki a biztosítékot, de egy újra felkotort tavalyi zaklatási eset miatt az is lehet, hogy a DMC kiadója végül még ki is vágja a dalt a jövő márciusban megjelenő játékból.

Az, hogy a Subhuman jóformán csak negatív reakciókat kapott, nem meglepő. Nem is az a legnagyobb gond, hogy az egész dal olyan egyszerű, mint egy fogpiszkáló – hát eleve direkt háttérzenének készült egy horror-fantasy játékhoz, csak lehessen rá kaszabolni, és kész. Viszont botrányosan rosszul is szól. Jóformán az egész számban csak Eddie Hermida hangját hallani, ahogy azzal kérkedik, hogy őt bizony nem lehet megölni, na meg az elektronikus effekteket, amik meg rém idegesítőek. Na meg az sem sokat segít a helyzeten, hogy a srácok a számhoz készült klipben is irtó nagy ripacsoknak néznek ki.

Miután a dal megjelent, valaki szólt a videojáték kiadójának, a Capcomnak, hogy tavaly Hermida is belekeveredett egy zaklatási ügybe (egy fiatalkorú osztrák lány posztolt arról, hogy az énekes az interneten keresztül „érzelmileg és szexuálisan manipulálta,” Eddie pedig a vádak megjelenése utáni napon bocsánatot kért a viselkedéséért). A Capcom erre válaszul közölte, hogy a játék további promóciója során nem fogják kiemelten felhasználni a zeneszámot, és mérlegelik a lehetőségeiket a teljes játékkal kapcsolatban, ez azonban a rendelkezésre álló forrásoktól is függ.

Magyarul lehet, hogy a vádak miatt ki is veszik a számot a játékból, ez nagyjából attól függ, hogy fel tudnak-e használni helyette valami mást.

Lehet azon vitatkozni, hogy ez túlreagálás-e, de hogy magáért a dalért nem lenne kár, abban azt hiszem, mind kiegyezhetünk.