Több mint egy évtized után új lemezt ad ki a Cave In

Tizenegy évvel a White Silence után friss lemezt készített a Cave In, melyet már az új kiadójuk, a Relapse Records ad ki. A május 20-án megjelenő Heavy Pendulumnak két Converge-ös kötődése is van: a felvételek a salemi GodCity Studióban készültek Kurt Ballou felügyelete alatt, illetve a teljes lemezen már Nate Newton basszusgitározik és énekel, aki a 2018-ban autóbalesetben elhunyt Caleb Scofield helyére szállt be. (Megjegyzendő, hogy a zenekar már Scofield halála idején is új dalokon dolgozott, azok demói a Final Transmission című anyagon láttak napvilágot 2019-ben.)

A lemezről az egyik új dalt, a Blinded by a Blaze-t tavaly óta játssza élőben a zenekar, most pedig itt az első hivatalos előzetes single is. Az alább hallgatható New Reality egyik riffjét még a néhai basszusgitáros írta, ezért is tekintik a tagok egyfajta megemlékezésnek. A poszt-hardcore-banda így kommentálta a megjelenést:

A Cave In már több mint 25 éve létezik, és eljött az ideje egy olyan albumnak, amely a kreativitásunk csúcsát mutatja be. Ez aztán egy vad és furcsa utazás! És itt vagyunk a Heavy Pendulummal, mely mindenképpen figyelemreméltó megjelenés, tekintve zenekarunk zűrzavaros pályáját. A New Realityt mindig is felvezető dalnak szántuk –  ez már az írási folyamat során is nyilvánvalóvá vált. Új felállás, új kiadó, új album… valóban új valóság, és mindebből áll össze a Cave In új életre kelése.

1. New Reality
2. Blood Spiller
3. Floating Skulls
4. Heavy Pendulum
5. Pendulambient
6. Careless Offering
7. Blinded by a Blaze
8. Amaranthine
9. Searchers of Hell
10. Nightmare Eyes
11. Days of Nothing
12. Waiting for Love
13. Reckoning
14. Wavering Angel