Tizenhárom év után új dalt adott ki a Thursday

Nagy hallgatást tört meg a minap a Thursday, amikor is tizenhárom év után kiadott egy friss számot, Application for Release From the Dream címmel. A megkerülhetetlen amerikai poszt-hardcore-zenekar legutóbb 2011-ben adott ki új dalokat a No Devolución lemezen, bár azt hozzá kell tenni, hogy ezután 2013-tól 2016-ig feloszlottak, majd az újjáalakulást követően is többször belengették, hogy befejezik, de végül mindig folytatták tovább a koncertezést.

Most pedig végre itt az új dal, melyről így nyilatkoztak a zenészek:

Ma este kiadjuk az első dalunkat 13 év után. Ez egyben 25 év után az első lemezkiadó NÉLKÜLI megjelenésünk. 25 éve annak, hogy egy kis fehér furgonnal elindultunk, hogy pincékben és VFW-csarnokokban – padlásokon, konyhákban és hátsó udvarokon – koncertezzünk, és magunkkal vittünk egy rakás írott CD-t, amelyekre fekete filccel annyi volt felírva: „Summer Tour ’99”.

Ezalatt a 25 év alatt annyi minden történt: rengetegszer robbantunk le az autópályán, szorultunk ellátásra a sürgősségin, kerültünk összeütközésbe a törvénnyel. Rengeteget nevettünk a stúdióban, rengeteg órán át ültünk összezsúfolódva backstage szobákban és pakoltuk a saját cuccainkat az esőben. És igen, 25 évnyi jogi vita és nyilvános szardobálás is mögöttünk van. De most szabadok vagyunk. Szabadon követhetjük el saját hibáinkat. Szabadon alakíthatjuk ezt a zenekart olyanná, amilyennek csak megálmodjuk, lehetünk akár egy folyamatosan változó tagságú kollektíva, egy kis kézműves műhely, egy könyvkiadó, egy lemezkiadó, vagy csak egy baráti társaság, akik ennyi év után is jól szórakoznak együtt.

Ma este pedig egy apró, független klubban fogunk koncertezni, pont úgy, ahogy akkoriban tettük, amikor kiadtuk a Full Collapse-t (ezen a héten épp 23 éve) vagy a No Devoluciónt (ezen a héten épp 13 éve). Pont az ilyen kis helyek azok, ahol a továbbiakban is játszani szeretnénk majd, amíg csak beengednek minket. Mert függetlenül attól, hogy mekkora színpadokon játszottunk ezalatt a 25 év alatt, a szívünkben egy kis zenekar maradtunk, egy csapat kölyök, akik még mindig egy pincében kiabálnak. De a ti kis zenekarotok vagyunk, és szeretünk titeket. Köszönünk mindent.

A zenekar a single megjelenése mellé megjegyzi, hogy a jövőben nem kívánnak hagyományos értelemben vett lemezeket kiadni, de ettől függetlenül dolgoznak több más új dalon is, amiket apránként terveznek kihozni, amint rögzítik őket.