Tíz év után új albumon dolgozik a Hopesfall

hopesfall

Egyszer volt, hol nem volt, 1998-ban az észak-karolinai Charlotte városában megalakult egy fantasztikus zenekar. Ők voltak a Hopesfall, akik a dallamos hardcore és az ezredfordulós metalcore vonalán haladva lemezről-lemezre változtak, újultak meg és varázsoltak el minket éveken keresztül. Egy olyan zenekar voltak, akik a mai figyelemhiányos, felszínes világban jócskán kilógtak volna a sorból, ugyanis náluk még számított az, hogy egy banda jelentést hordozzon, értéket közvetítsen. Sajnos a 2007-ben kiadott utolsó lemezük, a Magnetic North után őket is bedarálta a zeneipar (folyamatos botrányok a Trustkill kiadóval) és a rendszeres tagcserék (tulajdonképpen egy átjáróház volt a formáció), és 2008-ban a banda feloszlott.

2011-ben még annak örültünk, hogy a srácok újra összeálltak koncertezni, öt évre rá pedig ez a kivételes együttes most új lemezen dolgozik, ami a Graphic Nature/Equal Vision Records gondozásában fog megjelenni 2017-ben. A visszatérő anyagnak Mike Watts (Glassjaw) lesz a producere, a zenekar jelenlegi felállása pedig a következő:

  • Jay Forrest (ének)
  • Josh Brigham (gitár)
  • Dustin Nadler (gitár)
  • Chad Waldrup (basszusgitár)
  • Adam Morgan (dob)

Brigham a következőket fűzte az örömhírhez:

“Nagyon hálásak vagyunk a Graphic Nature/Equal Vision Recodsnak, hogy lehetőséget adnak nekünk arra, hogy zenéljünk. Mindig is az EVR nagy rajongói voltunk, sok olyan zenekart igazoltak le, akik óriási hatással voltak ránk. Emellett az EVR bandáiban játszó barátaink is csak dicsérettel illették a kiadót, szóval a jó hírük miatt egyértelmű volt a döntés.

Az album elkészítésére az az őszinte vágy motivált minket, hogy továbbra is kreatívak maradjunk, közösen írjunk zenét, és játsszuk azt el. Nem fogunk hazudni, a munka, kapcsolatok, gyerekek és más tennivalók mellett nehéz időt szánni a zenélésre, de ameddig úgy érezzük, hogy bármi jóval tudunk szolgálni, addig megtaláljuk az egyensúlyt.

Amíg tűkön ülve várjuk az új anyagot, addig hallgassuk meg, milyen volt a zenekar egyik kiemelkedő műve: