Tíz év után itt a Times of Grace első új dala

Több mint tíz év után hivatalosan is visszatért a Times of Grace, azaz a Killswitch Engage fejeseinek, Jesse Leach énekesnek és Adam D gitárosnak a közös mellékprojektje. Ma megjelent az első új dal, ami a nyáron megjelenő nagylemezt vezeti fel.

A régóta készülő, Songs of Loss and Separation című album július 16-án érkezik, és Jesse elmondása szerint erős váltást hoz a 2011-es The Hymn of a Broken Manhez képest. Azt az anyagot még erősen meghatározták a KSE hangzásából átvett metalcore-témák, most viszont ezeket Adam és Jesse direkt mellőzte, és ehelyett sokkal több bluesos, poszt-metalos, stoneres vagy épp indie-s hatásra lehet számítani. Emellett az új lemezen debütál a banda új dobosa, Dan Gluszak, aki egyébként már a Hymn album turnéján is játszott (magát az első lemezt még Adam dobolta fel).

A számlista az alábbi:

1. The Burden of Belief
2. Mend You
3. Rescue
4. Far From Heavenless
5. Bleed Me
6. Medusa
7. Currents
8. To Carry the Weight
9. Cold
10. Forever

Az első single az album nyitószáma lett, alább lehet is hallgatni. Tényleg pont olyan, mint az első lemez kevésbé metalcore-os részeinek a folytatása, és hát túlzás nélkül gyönyörűszép dal.

Jesse egy tavalyi interjúban arról is heszélt, hogy a nagylemez mellé a zenekar egy EP-t is tervez, amin majd a metalosabb megoldások is helyet kapnak, de erről egyelőre semmi konkrétum nincs. De egyelőre ami van, az is bőven elég ok az örömre.