Tiszta 2005 a Static-X új dala

Volt valami olyan varázserő Wayne Static hangjában, hogy elindítod ezt a Hollow című dalt, és az összes kellemetlen szarságot félrerakod, ami az utóbbi pár évben felmerült a Static-X kvázi feltámasztása körül. Sőt ezek mind meg sem történtek, mert itt 3 percre elhiszed, hogy újra 2005 van, Wayne él és virul, és kisujjból rázza ki az olyan slágerdalokat, amik a maguk faék egyszerűségében is zseniálisak. Ennél szebben nem is lehetett volna elkezdeni az énekes halála előttről fennmaradt demókból összerakott Project Regeneration album felvezetését.

A dal egyébként tényleg másfél évtizede, még a Start a War album idején íródott, Tony Campos basszer ezt mondja róla:

Ez a szám eredetileg a Start a War album egyik demója volt, amit sosem fejeztünk be. Wayne és én nem éreztük úgy, hogy az eredeti demó zenéje teljesen kész lenne. A vokálok nagyon jók, de akkoriban a zenei kompozíciók némelyike kicsit kísérletinek tűnt. Megvolt az oka annak, hogy ezek a számok közül egyik-másik miért nem került fel soha a korábbi Static-X-lemezekre, és az biztos, hogy nem Wayne vokáljai miatt. Egyszerűen a zenekar sok változáson ment keresztül akkoriban, és visszatekintve olyan, mintha elsodródtunk volna attól a hiteles Static-X-hangzástól, ami meghatározott bennünket.

A visszatérő lemez, amit a banda alapító tagsága rakott össze Wayne fennmaradt éneksávjai alá építve, május 29-én jelenik meg. A zenekar augusztus 4-én a Dürer Kertben koncertezik, a Life of Agony mellett.