Megjelent a Red Swamp első nagylemeze

red_swamp_tiszassippi_music_video

Többször foglalkoztunk már a Red Swamp zenekarral, akik a hazai stoner/sludge-színtér egyik leggyorsabban feltörő csapata, tavaly, fennállásuk első évében például rögtön meg is nyerték az A38 Talentométer tehetségkutatóját. A héten újabb mérföldkőhöz érkezett a csapat: szeptember 21-én megjelent első nagylemezük, a Tiszassippi. A beszédes című tízdalos anyagon nem csak új szerzemények, hanem a zenekar tavalyi bemutatkozó dalainak újramaszterelt verziói is szerepelnek – az igazán letaglózó hangzásért pedig az a Jens Bogren felelt, aki rendszeresen keveri Svédország legpatinásabb metálbandáinak a lemezeit is.

A Red Swamp a lemez megjelenése után sem ül a babérjain: Budapesten szeptember 30-án az A38-on, a Stereochrist vendégeként mutatják be élőben a Tiszassippi dalait, utána pedig egy elég alapos őszi-téli turné következik a szintén friss lemezes szegedi Dungaree társaságában – a pontos dátumokat korábbi hírünkben találhatod meg.

Most pedig álljon itt a Tiszassippi album, és a reménykedés, hogy a későbbi folytatásban elkészül majd a Doombóvár EP, és a Sludgemányos koncertlemez is.