Tim Lambesis sok év után megszólalt, és mindent nagyon sajnál

tim lambesis

Szavakkal ki nem lehet fejezni, mennyire sajnálom az összes fájdalmat, amit okoztam. Nincs mentségem arra, amit tettem, és pontosan ugyanolyan megvetéssel nézek vissza az emberre, akivé váltam, mint valószínűleg még sokan közületek.

– kezdi ma hajnalban kirakott közleményét Tim Lambesis, az As I Lay Dying frontembere, akit 2014-ben hat év börtönre ítéltek, miután megpróbált felbérelni valakit azzal a céllal, hogy ölje meg az énekes feleségét. Lambesist két és fél év után 2016 végén feltételesen szabadlábra helyezték, de azóta sem hallatott magáról, még akkor sem, amikor idén nyáron a zenekarhoz közeli forrásokra hivatkozva a külföldi metálsajtóban elterjedt a hír, hogy a frontember azon dolgozik, hogy egy új tagsággal újraszervezze a bandát.

Ma viszont Tim megtörte sok éves hallgatását, és egy hosszú posztban kér elnézést mindenkitől, akinek fájdalmat okozott az elmúlt években. Mindenekelőtt a volt feleségétől és három fogadott gyermeküktől, majd a saját családjától, a volt zenésztársaitól, a zenekar háttércsapatától, a menedzserektől, ügynököktől, a kiadó dolgozóitól, és egyáltalán mindenkitől, aki művészkét felnézett Lambesisre. Mint írja: tudja, hogy nem csinálhatja vissza a sok rosszat, amit okozott, de reméli, hogy idővel amennyire csak tudja, jóvá teheti a dolgokat. Ezután így folytatja:

Nem tudom pontosan megmondani, milyen lesz az élet így előrehaladva, mivel rengeteg minden megváltozott, és még mindig tanulok. A zene mindig is a részem volt és az is lesz, ez segített végig utam legsötétebb részein. Azonban ez a bocsánatkérés nem arra szolgál, hogy reklámozzak valamit. Keringenek pletykák, ezt megtanultam elfogadni, de ez a bocsánatkérés nem több, mint egy bocsánatkérés magam körül mindenkitől.

A nyilvánosság felé mélyen hallgattam azóta, hogy az ítéletem meghozatalakor kifejeztem megbánásom, mert úgy tűnt, hogy az idő lehet a gyógyulás legjobb eszköze. A mai nap az első lehetőségem arra, hogy szabadon bocsánatot kérjek, anélkül, hogy ezzel jobb színben próbálnám magam feltüntetni a bíróság előtt, mivel a mai nappal teljesítettem a teljes kiszabott büntetésem (beleértve a feltételes szabadlábra helyezés követelményeit is). Szeretném leszögezni, hogy semmilyen letöltött büntetés nem teheti jóvá a tetteim. Nem érzem úgy, hogy megérdemelnék egy második esélyt és nem kérem senkitől, hogy bízzon bennem. Megértem, hogy sokan hogy éreznek most irántam, és csak az idő döntheti el, hogy a jövőbeli tetteim megfelelnek-e a megbánásomnak, de minden nap ezért imádkozom. Az elmúlt öt évben a tetteim hatása sokkal messzebbre gyűrűzött, mint amit egy írott közleményben össze lehetne foglalni. Ennélfogva továbbra is igyekszem majd bocsánatot kérni szóban, és a jövőbeli tetteimmel is.

Köszönöm, hogy elolvastad,
Tim