They’re All Around Us: Poppy mélyen belegázol a metalcore-ba

Már az eggyel ezelőtti dala is nagy meglepetés volt Poppy rajongóinak, hiszen a zsánerhajlító énekesnő a tavalyi lemezéhez képest – ahol a grunge-ot váltotta elektróra – megint tekert magán vagy 180 fokot, és nu/alternatív metallal folytatta. A nyáron megjelent New Way Out – és a Knocked Loose új albumán való vendégeskedés – után pedig most még kijjebb tolja a saját stílusa határait a They’re All Around Usszal, mélyen betévedve a metalcore területére – annak kötelező breakdownjaival és blegh-jeivel együtt.

Poppy társa a bajban ezúttal is az ex-BMTH-s Jordan Fish volt a produceri székben, akinél jobban nem sokan kenik a modern metalos csíziót. A pároshoz még csatlakozott dalszerzésben a nemrég a bemutatkozó EP-jét kiadó House of Protection gitárosa, Stephen Harrison is. A dal egy kellemesen furcsa vizuális körítést is kapott, amiben vannak kötelek, varjak és mini Poppyk is (pöppik?).

Azt nem tudni, hogy ezek a dalok vajon részei-e az énekesnő egy-két éves albummegjelenős tendenciáinak, és mondjuk egy jövőre érkező anyag előfutárai. Bármi is történjék, mi csak üdvözölni tudjuk ezt a nagyjából a 2020-as I Disagree lemez hangzását felidéző irányvonalat.