The Phalanx: az utolsó ízelítő a jövő héten érkező Trivium-lemezről

Új dalt osztott meg október 8-án a Roadrunnernél érkező tizedik nagylemezéről a Trivium. A The Phalanx az In the Court of the Dragon zárótétele lesz, ami a maga több mint hét percével helytálló is.

A zenekar bőgőse, Paolo Gregoletto így nyilatkozott a dal eredetével és életútjával kapcsolatban:

A The Phalanx olyan volt, mint egy kocsifeljárón rostokoló, motor nélküli izomautó. Egy demó volt a Shogunhoz, aminek a középrészét felhasználtuk egy másik számhoz (Torn Between Scylla and Charybdis), majd újra fel lett demózva a Silence in the Snow albumhoz, ahol aztán végül újra kidobásra került. Most viszont megtalálta új otthonát az albumon.

Amikor már tudtuk, hogy az album egy jóval epikusabb, progosabb irányt fog venni, egyből eszembe jutott a dal és be is dobtam az ötletet a többieknek. Miután kapott pár apróbb változtatást a refrénekben, egy vadonatúj középrészt, és egy Ihsahn-féle újrahangszerelést, a The Phalanx újjászületett. Jó sok régi és új riff van benne, ha bírtad a Shogunt, szerintem ezt is adni fogod.

A Trivium a tervek szerint még idén fellép Budapesten, a koncert december 14-én lesz a Barba Negrában, a turnétársak a Heaven Shall Burn, a Tesseract és a Fit for an Autopsy.