The Creepshow buli


2007.05.20 vasárnap, 20:00

Amigo (VII. Hársfa utca 1)

THE CREEPSHOW (CAN)

BANKRUPT

BURNING VAMPIRES

Jegy: 2000 Ft

A kanadai The Creepshow az utóbbi idők legnagyobb dobása a nemzetközi psychobilly színtéren. Sell Your Soul című tavaly megjelent bemutatkozó lemezük hónapokig vezette az interpunk.com eladási listáját, most következő második európai turnéjuk során pedig a műfaj szinte valamennyi nagyágyújával játszanak majd (Meteors, Demented Are Go, Mad Sin, Frantic Flintstones stb.). Ott lesznek a legendás calellai Psychobilly Meetingen, majd a tengerentúlra visszatérve a Warped Touron is részt vesznek.

A HorrorPopshoz hasonlóan elbűvölő énekesnővel megáldott zenekar a dán riválisoknál pörgősebb zenét játszik, amit a műfajban szokatlan orgona használata tesz még érdekesebbé. A szövegek és a színpadi show egyaránt a B-kategóriás horrorfilmek világát idézik, ami tökéletesen passzol ehhez a hangulatos punk-rockabilly egyveleghez.

A Creepshow május 20.-án vasárnap az Amigo klubban lép fel először Magyarországon. Az este két további fellépője a Bankrupt és a Burning Vampires lesz.

A Ramones/Clash/Dwarves/Descendents-féle dallamos punkot játszó Bankrupt nemrég hozta ki harmadik (és eddigi legjobb) lemezét Shorter Than Danny DeVito címmel. A zenekar a közelmúltban túlesett a 100. külföldi fellépésén is, idehaza viszont 2007-ben ezen a bulin játszanak majd először. A psychobillyt inkább a rockabilly felől közelítő Burning Vampires az év elejétől már új felállásban dolgozik bemutatkozó lemezének anyagán, amit a Creepshow előtt élőben is tesztelnek majd.

http://www.thecreepshow.ca/
http://myspace.com/thecreepshow
http://www.bankrupt.hu/
http://myspace.com/bankrupt
http://burningvampires.com/