The Contortionist: kilépett az énekes!

Az általunk is igen nagyra tartott The Contortionistkét nagyszerű albummal a tarsolyában – az utóbbi időt főként koncertezéssel töltötte, melyet úgy tűnt a legnagyobb élvezettel és odaadással csinálnak. Így talán meglepő, valamint részben megrázó is lehet a hír, melyet néhány órával ezelőtt közölt a csapat: Jonathan Carpenter nem tagja többé az indianapolisi gárdának. Bár a távozása baráti keretek között, indulatok nélkül zajlott, bizonyára egy rajongót sem vigasztal majd ez a tény. A volt énekes természetesen nagyon korrekt módon indokolta meg tettét:

„Ez egy óriási mértékű változás lesz az életemben, innentől kezdve nem leszek úton az év nagy részében. Számokat írni, majd azokat előadni a rajongók előtt egy életre szóló élménnyel gazdagított. Ezeket a dolgokat, amiket az elmúlt néhány év során tapasztaltam semmiért sem cserélném el. Rengeteg különleges emberrel volt alkalmam találkozni, és a világnak egy szép szeletét ismerhettem meg. Rettenetesen fog hiányozni mindenki a The Contortionist családjából. A legjobbat kívánom minden barátomnak és azoknak is, akik támogattak az élő fellépéseink során, és úgy összességében véve a zenénket. Nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően, együtt életem szerelmével, a kiskutyáinkkal, és a kicsink is úton van már. A zene mindig is az első számú szenvedélyem volt, ez juttatott annak idején csapat élére is. A zene az első, és tudom, hogy a banda zenei tudása átsegíti őket ezen a tagcserén, és valaki olyannal álnak majd elétek, akitől biztosan hátast dobtok!”

Valószínű tehát, hogy a családja érdekében döntött így, ezt pedig mindenki a legnagyobb mértékben tiszteletben tartja. A zenekar elkövetkezendő élő koncertjein, az egyébként stílusilag igen hasonló Last Chance To Reason énekese, Mike Lessard veszi kezébe a mikrofont, hogy kisegítse hoppon maradt barátait. A The Contortionist legénysége hamarosan további információkkal fog jelentkezni – érdemes lesz figyelni a hivatalos facebook oldalukat –, és reményeik szerint minél előbb rátalálnak majd az új, állandó csapattagra, aki képes lesz ott felvenni a fonalat, ahol Jonathan néhány napja a földre helyezte.