Teljes You Fail Me albumos koncertre készül a Converge

converge

A hollandiai Tilburgban székelő Roadburn fesztivál napjaink egyik legkomolyabb extrém zenei fesztiválja, ahol minden évben a legkülöncebb keményzenei és egyéb avantgárd előadók mutatják meg magukat, sokszor teljesen exkluzív szettek keretében. A fesztivál tavalyi nagy dobása az volt, hogy rávették a Converge legénységét, hogy történetük során először és utoljára játsszák náluk végig 2001-es Jane Doe című remekművüket, a kultikus album 15. születésnapja alkalmából. A koncert óriásit szólt, és szerencsére azóta az internetnek hála bárki vissza is nézheti, alább mutatjuk is a felvételt.

Jacob Bannonéknak pedig annyira bejött a dolog, hogy jövő áprilisban rögtön két teljes albumos programmal is készülnek a fesztiválra. Az egyik nap a legújabb lemezüket, a novemberben megjelenő The Dusk in Us-t fogják végigtolni, a másik nap pedig a 2004-es kultlemezük, a You Fail Me kerül terítékre. Ennek igazából semmi különösebb apropója nincs (hacsak nem az, hogy a lemeznek még tavaly kijött egy deluxe újrakiadása, amit maga a zenekar gitárosa, Kurt Ballou stúdióguru kevert újra), viszont a tervek szerint ahogy a Jane Doe-s buli, úgy ez is egy kivételes, egyszeri alkalom lesz, és a zenekar soha többet nem fogja egyben színpadra vinni az albumot.

Szóval a legelszántabbak április 19. és 22. között utazhatnak Tilburgba – ahol egyébként Jacob Bannon frontember egy szóló szettel is fellép majd, de lesz még többek között Godspeed You! Black Emperor, Cult of Luna + Julie Christmas, Weedeater és Igorrr is –, az itthon maradók pedig reménykedhetnek abban, hogy a jövő tavaszi bulikról is készüljön egy olyan király felvétel, mint ez:

[via Recorder]