Tavasszal jön a Northlane eddigi legmerészebb albuma, itt egy előzetes dal

2022 tavaszán, egész pontosan április 1-jén fog megjelenni a Northlane következő albuma. Az Obsidian az ausztrál metalcore-banda hatodik nagylemeze lesz, és ezek közül az első olyan, amit nem a UNFD kiadón keresztül, hanem önállóan adnak ki. A srácok azt ígérik, hogy zeneileg ez lesz a legmerészebb és legváltozatosabb lemezük, a súlyos groove-ok és szárnyaló gitártémák mellé konkrét EDM, techno és drum & bass részek is felsorakoznak, na meg némi nosztalgikus atmoszféra. A Nova című új dalra például azt mondják, olyan, mintha Moby írta volna a 2000-es évek közepén, az Echo Chamber kapcsán pedig „futurisztikus Mátrix rave hangulatokat” emlegetnek.

Utóbbi dalt már meg is lehet hallgatni, ez a lemez második előzetese a 2021 elején kihozott Clockwork után. Az új szám az internet és közösségi média káros hatásaival foglalkozik, vagy ahogy Marcus Bridge énekes mondja:

Nehéz az interneten nem belefutni abba, hogy emberek folyamatosan mérgelődnek valamin. Függővé tett bennünket az, hogy a saját pikírt véleményünket harsogjuk a semmiről, és ez nagyon fárasztó. Tudom, hogy nem szabadna ennyit foglalkoznom ezzel, de egy idő után már olyan, mint valami állandó fülzúgás, és már azért imádkozom, hogy végre megsüketüljek.

Bridge egyébként a lemez írása során komoly alkotói válságon ment keresztül, mivel egyrészt a családja és a barátai is sok negatív kritikával illették az előző, erős személyes töltetű Alien album dalszövegeit, másrészt meg a járvány miatti bezártság sem tett jót a mentális egészségének. Emiatt nem akart többet saját magáról írni, és úgy érezte, el is fogyott a mondanivalója, de végül a zenekar segített neki kilábalni ebből a helyzetből.

Az albumon 13 szám lesz, alább a teljes lista, plusz az Echo Chamber klipje és a lemezborító.

1. Clarity
2. Clockwork
3. Echo Chamber
4. Carbonized
5. Abomination
6. Plenty
7. Is This a Test?
8. Xen
9. Cypher
10. Nova
11. Inamorata
12. Obsidian
13. Dark Solitaire