Szűnni nem akaró gyász szülte a City and Colour új dalát


Az vitathatatlan, hogy 2022 (többek közt) az Alexisonfire éve, elég csak megnézni az egy évtized után szinte tökéletes nagylemezes visszatérésüket, vagy hogy mennyire erejük teljében tolják még élőben is a fülbemászó dalaikat. Ugyanakkor nem ajánlatos elfelejteni, hogy a tagok külön-külön is megannyi egyéb projektet dédelgetnek. Ezek közül pedig ma Dallas Green gitáros/énekes/dalszerző szerelemgyereke, a City and Colour van terítéken, és a most megjelent Meant to Be című száma.

A dalt egy tragikus esemény ihlette: 2019-ben Dallas barátja és munkatársa, Karl Bareham búvárkodás közben életét vesztette Ausztráliában. Karl megannyi C&C-lemez producere volt, de egyebek mellett dolgozott az Architects korábbi kiadványain is. Amikor Dallasnak kellett beazonosítania a holttestét, az énekes úgy fogalmazott, hogy élete legnehezebb pillanatait élte át, ami örökre megváltoztatta.

A Meant to Be egyébként a zenész jövőre megjelenő új lemezének első felvezetője, amiről egyelőre sokat nem tudni, azonkívül, hogy szokásosan szívbemarkoló hangulata lesz.