Szomorkás, shoegaze-es dalt adott ki az Icenap

Ötödik dalát adja ki idén a budapesti Icenap. A legutóbbi,  szeptemberben bemutatott See You Never után egy jóval szomorkásabb, lassabb szám kapott végleges formát. A California Poppy kvázi ikertestvére az előbb említett dalnak, mivel ugyanabban a stúdióban készültek, illetve mindkettőnek a teljes utómunkálatáért a zenekar dobosa, Farkas Zsombor felelt. A srácok így jellemzték a most kiadott számot:

A California Poppy az egyik első dal, amit a zenekar közösen megírt. Az ok, amiért eddig húzódott a felvétel, kiadás, az az, hogy ez a dal némileg kilóg a szokásos nu-metalos hangzásvilágunkból, shoegaze-esebb kikacsintásokkal, olyan inspirációkkal, mint a Slowdive, a Cocteau Twins vagy a méltatlanul elfeledett Chino Moreno-mellékprojekt, a Team Sleep. Tematikáját tekintve a szám a felnövésre és az anya-gyermek viszony nehézségeire reflektál, a címadó California Poppy pedig valójában egy mákvirág, és nem a kaliforniai pop-punk szcénára utal, habár a basszusgitáron született dal főtémája egy szomorú blink-182 B-oldalnak is elmenne. A kislemez borítóját pedig az előző See You Neverhöz hasonlóan a dal szövege alapján teljes egészében egy mesterséges intelligencia szoftver „festette”.

Bár a zenekar eddig csak szingliket adott ki, most viszont végre úgy döntöttek, hogy jövőre már egy teljes kislemezt is összehoznak, melynek dalszerzési munkálatai már el is kezdődtek.