Szokatlan és meglepően jó feldolgozás a Bury Your Dead volt énekesétől!

myke terryAz utóbbi időben enyhén szólva sem záporoztak híreink a 2000-es évek szépreményű beatdown, majd később jóval kevésbé érdekes paréj metalcore bandájáról, a Bury Your Deadről, ami nem is csoda, mert nem nagyon történt velük semmi említésre méltó mostanság. Viszont arról érdemes ejteni egy-két szót, hogy a banda egyes ex-tagjai érdekes életutat jártak be, legutóbb például a Sons Of Anarchy mintájára szervezett bandával bűncselekményeket elkövető, aztán a börtönben zenei projektbe kezdő Eric Ellis-ről írtunk, de ugyanitt lehet megemlíteni azt a Mihael Craftert, aki az I Killed The Prom Queennel, illetve később a Carpathiannel tett szert hírnévre, és egy turné töredékéig a Bury Your Deadben is énekelt, de az ausztrál zenész végül honvágy (sic) miatt távozott a bandából.

Most azonban nem róluk kell beszélni, hanem Myke Terry-ről, aki 2007-től 2011-ig volt a banda tagja, és két nagylemezt is felüvöltözött (ilyen dalokról van szó, mondjuk az ezt követő lemezen már előbújt belőle a dallamos ének is), illetve a Mitch Lucker emlékkoncerten ő nyomta el a Girl Of Glass-t (a dvd felvételén 19:30-tól). Ennek tükrében kicsit meglepő lehet az alábbi Come As You Are feldolgozás, melyet a színesbőrű énekes effektíve énekel. Mármint hogy tényleg, szépen és tisztán.

Persze ez a mostani húzás az újabban szólóban is próbálkozó Myke-tól nem meglepő, ha ismerjük a srác Bury Your Dead utáni karrierjét. Elsőként a The Silent Age nevű, elsősorban a Coldplay-ből (!) és a Radioheadből (!!) táplálkozó bandát hozta létre 2012-ben, aztán tavaly jött az IVA korábbi For The Fallen Dreams és Too Pure To Die tagokkal. Ezeknek a zenekaroknak a dalai azért egészen más megvilágításba helyezik a Cobain negyvenhetedik szülinapja alkalmából elkészített feldolgozást.