Sziget Nagyszínpad

Az alábbi hírt kaptuk a Sziget szervezőirodájától: Kész a Nagyszínpad!!!

A történetének legerősebb line-up-jával várja látogatóit a 15. Sziget Nagyszínpada. „Az idei Nagyszínpad programjának összeállításánál azzal a kellemes „problémával” kellett szembesülnünk, hogy jóval több „headliner-szintű” fellépőnk van, mint ahány napból áll a fesztivál.” – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. A jubileumi Sziget az LGT monstre koncertjével nyolc naposra bővül – augusztus 7-15 között tart az ünnepi buli.

Ünnepi kínálatot nyújt az idei Sziget Nagyszínpada. A felhozatalban találkozhatunk friss szenzációkkal, aktuális sikercsapatokkal, a nemzetközi porondok tömegeket mozgató kultikus sztárjaival valamint a jubileumi line-up felvonultat azokból a bandákból is, melyek a korábbi Szigeteken a legsikeresebb koncerteket adták.
Napijegy július 15-ig olcsóbban

A jubileumi sziget újdonsága, hogy – a korábbi évektől eltérően – napijegyet is lehet venni kedvezményes áron, elővételben. A július 15-ig tartó akcióban 7000 forint a napijegy ára, beleértve a nulladik napi LGT koncertet is. Hetijegyet május 10-től már teljes áron lehet kapni, de az „ottalvós” hetijegy, ami 37500 forintba kerül, nyolc napra szól, hiszen ez a bérlet az LGT koncertre is érvényes. Így valamivel több, mint 5 napijegy áráért 8 napig szórakozhatnak az ottalvós bérletet vásárlók. Természetesen lehet még „hazamenős” hetijegyet is kapni, ennek ára 30.000 forint. Ezzel is majd’ 3 napot spórolhat, aki minden nap ki akar jönni a Szigetre.

Nulladik nap – augusztus 7. kedd

Rendhagyó módon egy koncert előtti ráadással indul a 15.Sziget nulladik napja a fesztivál Nagyszínpadán. Az LGT 3 órás monstrekoncertjét a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című örökbecsű rockmusical koncertváltozata előzi meg.

Első nap – augusztus 8. szerda

Az elektronikus-indusztriál, az electric body music (EBM) szinonimája, a kultikus, 1982-ben Essexben alakult Nitzer Ebb nyitja a Nagyszínpad műsorát, majd jön Mando Diao, a közismerten gazdag svéd alterock-színtér, a karcos, dögös skandináv rockszcéna egyik legmasszívabb alakulata.

Az első napon helyet kapott a Nagyszínpadon Quimby zenekar, majd őket követi fél 10-től Manu Chao.

Második nap – augusztus 9. csütörtök

A második napot a kelet- és észak-európai népzenei hagyományokat a rockzenével vegyítő Kaizers Orchestra indítja, majd a „jamaikaiul lüktető” német Gentleman lép színpadra, utánuk a 2007-es év legnagyobb zenei szenzációja, a Blur-főnök és Gorillaz-agytröszt Damon Albarn új projektje, a The Good The Bad and The Queen mutatkozik be. A napot a Nagyszínpadon a manchesteri Chemical Brothers zárja.

Harmadik nap – augusztus 10. péntek

A hét utolsó munkanapján, a zenéjében a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit keverő zenekar, a Gogol Bordello melegíti be a közönséget. Majd jön a francia „techno-isten”, Laurent Garnier fellépése. Őt követi Alecia Moore, aki Pink néven került a világ zenei körforgásába, s végül minden idők legjobb házibuli-zenekara, a Madness fejezi be az estét.

Negyedik nap – augusztus 11. szombat

Az első hétvégi napon a londoni The Rakes, az elmúlt évek burjánzó és izgalmas brit gitárzenei hullámának egyik legjobb és legnépszerűbb zenekara kezd a Nagyszínpadon. A svéd pop egyik legtehetségesebb társulata, a The Hives az elmúlt évek egyik legfrenetikusabb koncertjét adta két évvel ezelőtt – ezt most is elvárja a Sziget közönsége. És jön a magyar alternatív színtér zászlóshajója, a Kispál és a Borz, majd az elmúlt húsz esztendő egyik legnagyobb hatású, stílusokon, rajongótáborokon átívelő zenekara, a Nine Inch Nails zár a Nagyszínpadon.

Ötödik nap – augusztus 12. vasárnap

A naptári hét utolsó napján a Nagyszínpadra perdül a Babylon Circus, akik a skából, punkból, funkból, sanzonból, folkból, afrobeatből és reggae-ből összetákolt, szimpatikusan összevissza zenei világot hozzák el a Szigetre. A brit Razorlight az elmúlt néhány évben feltűnt egyik legélvezetesebb és legsikeresebb brit gitárpop zenekara követi őket, akik után Sinéad O’Connor, minden idők egyik legfontosabb, legszínesebb és legnyughatatlanabb női popelőadója lép fel. A vasárnap esti főműsoridőben a brit house-pop alapzenekara, a Faithless ad koncertet.

Hatodik nap – augusztus 13. hétfő

A sportot, a gitárpopot és az indie-rockot kedvelő Sportfreunde Stiller nyitja a hétfőt, majd az Egyesült Államok egyik legüdítőbb zenéjét játszó !!! (ejtsd Csikk, csikk, csikk) lép színpadra, akik a Tankcsapdának adják át majd a helyüket. Kevés olyan rockzenekar van széles e világon, amelyik hitelesen tudja az art-rock fogalmát még ma is tartalommal megtölteni. Művészi mondanivaló, tehetség, kiváló zeneszerzői képesség, lehengerlő előadás: nem véletlen, hogy az amerikai TOOL minden koncertje világszenzáció, így várhatóan a Szigeten is nagy bulit csinálnak majd.

Hetedik nap – augusztus 14. kedd

Sivatagi rock megspékelve egy adag humorral: ez az Eagles of Death Metal, a jubileumi Sziget Nagyszínpad utolsó napjának nyitózenekara. Majd jön a Született gyilkosok című film főhősnőjének zenekara, a Juliette and the Licks.

Chris Cornell bő húsz éves karrierjében az egyik nagyszerű dolog követi a másikat. 1984-től 1997-ig az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású amerikai rockzenekara, a grunge-hullám egyik kulcsbandája, a seattle-i Soundgarden énekes-gitáros-frontembere volt, hogy aztán 2001-ben a Rage Against The Machine háromnegyedével megalakítsa az Audiosleve-et. Cornell a szigetes koncerten minden bizonnyal merít majd korábbi zenekarai repertoárjából is. Nem túlzás azt állítani, hogy az amerikai The Killers jelenleg a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb zenekara. A Killers, mely második albumán a korábbi gitárpop- és ’80-as évek retro-ízek mellé nagyívű U2- és Bruce Springsteen-hangulatokat épített be, a ma kvintesszenciális stadionrock-zenekara, mely a világ bármely pontján nézők tízezreit táncoltatja meg, fülbemászó, dinamikus és okos slágereivel. Nem is kétséges: ez történik majd a 2007-es Szigeten is.