Sziget ajánló

Budapest, 2007. augusztus. Újra elkezdődik a Sziget-őrület, és újra felállítják a Hammer-színpadot, ahol 2007-ben olyan nevekkel találkozhattunk, mint pl. a Soulfly, a Hammerfall vagy a Napalm Death.

A színpad idei nemzetközi fellépői között van a holland Within Temptation, a gótikus metal éra holland nagymesterei, akik idén tavasszal jelentették meg a The Heart Of Everything című új albumukat. A Soulfly (USA), az ex-Sepultura frontembere, Max Cavalera (énekes/gitáros) extrém nu-metal bandája is zúz majd egy hatalmasat a Szigeten. Ezen kívül fellép még az Egyesült Államokból érkező Nevermore (USA) zenekar, amely már korábban is fergeteges sikert aratott nálunk a Metal Mania fesztiválon, az extrém death/grinde keveréket toló Napalm Death (UK), a black metal egyik kiemelkedő csapata, a Satyricon (NOR), valamint a Killing Joke (UK) és az avant-garde/industrial muzsikát játszó Skinny Puppy (CAN). Az év elején adott óriási PeCsa-béli buli után reméljük újra egy igazi heavy metal őrületben lesz részünk a Hammerfall (SWE) révén. A fent említett nevek mellett fellép még a nemzetközi színtérről a Negative (FIN), a Drill (USA), az Altar (RO) és a Hanoi Rocks (FIN).

És jöjjön egy kis ízelítő a hazai fellépők közül, akiket igyekeztünk úgy elosztani az egyes napokon, hogy a rock és a metal minden stílusának kedvelői megtalálják a számukra legmegfelelőbb programot. A melodikus metal egyik kiemelkedő hazai képviselője, az Ideas, a magyar dark éra vezető hazai bandája, a De Facto és számos lendületes, fiatal csapat: a sikeres turnét maga mögött tudó és rajongók tömegeit maga köré gyűjtő, lendületes nótáival óriási koncerthangulatot teremtő Depresszió, és a „2007 legjobban várt hazai metal albuma” címet kiérdemlő, folk metalban utánozhatatlan (Echo Of) Dalriada mind megtalálható lesz a HammerWorld színpadán. Éppúgy, mint a hosszú idő után újra összeállt Nevergreen, akik hamarosan friss albummal is jelentkeznek. Nem maradhatnak ki a programból a nagy klasszikus kedvencek, úgymint a Beatrice, a Pokolgép, a Kalapács, vagy Deák Bill Gyula. A Sziget harmadik napja Hammer színpad oldaláról nézve, főleg a Budapestrockandroll nevű underground tömörüléshez is kapcsolódó csapatoknak kedvez majd. Ezen a napon zúzhatunk a Watch My Dying, a Blind Myself, a Superbutt és a Subscribe koncertjein. Egészen más vonalon mozog, konkrétan a gothic rock-ot a modern metallal vegyítő Gyöngyvér és a szintén új albummal jelentkezett all-star csapat, a Hard. A 25 éves születésnapját tavaly ünneplő és jubileumi kiadvánnyal jelentkező Moby Dick, és a 10 éves Demonlord is a Hammer színpadon ad majd fergeteges koncertet.