Sziget 2006 – újabb fellépők

A Radiohead, a Franz Ferdinand és a Scissor Sisters mellett visszatér a Nagyszínpadra a Placebo, a délutáni idősávokban pedig itt szerepel majd a The Gathering, a dEUS, a Ministry, a Therapy?, a The Rasmus, a Jovanotti, a Gentleman és a Beatsteakes is.

A HammerWorld helyszín látogatói is színes programra készülhetnek: a már korábban ismert Sick Of It All, Fear Factory, Cathedral, Exploited és Evergrey mellé most feliratkozik a Morbid Angel, a Satyricon, a Cradle Of Filth is. Volt már róla szó, hogy egy új metal színpad is beüzemelésre kerül, melynek Zúzda lesz a neve. Itt a punk és hc színtér, valamint a figyelemre érdemes, de kevésbé ismert metalbandák kapnak szereplési lehetőséget.

A Wan2 helyszín nagy durranásai közt idén a Coldcut, a Deti Picasso, Relax, a Mad Heads XL és a The Orb érkezését említhetjük, a már korábban közzétett zenekarok mellett.

A Világzenein a stílus közkedvelt csillagai és feltörekvő reménységei kapnak majd fellépési lehetőséget: Robert Plant, Natacha Atlas, Goran Bregovic és az Afro Celt Sound System mellett magyar részről a Vágtázó Csodaszarvas, a Ghymes és a Makám zenekarokkal is találkozhatunk.

További zenekarok még lesznek természetesen.