Szerzői kiadásban jön a Darkest Hour kilencedik lemeze

DarkestHour2014[1]

Közösségi finanszírozó projektet indított a Darkest Hour csapata az idén esedékes, szám szerint kilencedik nagylemezük megvalósításához, amely a zenekar ma kiküldött hírlevelének (és hivatalos weboldalának) tanúsága szerint szerzői kiadásban fog megjelenni. A hír különösen azért érdekes, mert a metalcore-alapbanda épp a legutóbbi, másfél éve kijött self-titled album megjelenése előtt kötött szerződést a Sumerian istállójával, és a kiadó oldalán jelenleg is ott díszeleg a zenekar profilja, tavaszi turnédátumostól-mindenestől – az új anyagot mégis önállóan terveznek kiadni nagyjából szeptember környékén, és a lépést úgy harangozzák be, hogy „legalább annyira visszatekintés a kezdetekhez, mint előrenézés a jövőbe”.

Az album mellé egyébként előrendelhető egy DVD is, a 2005-ben megjelent Party Scars and Prison Bars: A Thrashography folytatása, amelyen a banda tavalyi, 20. születésnapi turnéján rögzített backstage-es felvételek, interjúk és hasonlók mellett egy teljes koncert is látható lesz, amint szülővárosukban, Washington D.C.-ben végigjátsszák az egész Undoing Ruin albumot.

A banda háza tájáról egyébként legutóbb decemberben érkeztek hasonlóan váratlan hírek, akkor karácsonyi ajándékként egy-egy letölthető Minor Threat– és Judas Priest-feldolgozással lepték meg a rajongótábort, utóbbit azóta a ‘tyúbra is feltették: