Szerelmes dalok az elveszett lelkekért – Új poszt-hardcore szupergrupp alakult L.S. Dunes néven

Kell nekünk ez a rengeteg frissen alakuló szupergrupp? Kell az a stressz, hogy potenciálisan megszeretjük őket, aztán egy demó vagy egy lemez után elhasal az egész az „eredeti” formációk árnyékában? Naná, hogy kell, amíg olyan prominens emo- és poszt-hardcore-bandák tagjaiból verbuválódik például a most bemutatkozó L.S. Dunes, mint a Thursday, a My Chemical Romance vagy épp a Saosin. Jöhet is a névsorolvasás:

  • ének: Anthony Green (Circa Survive, Saosin stb.)
  • gitár: Frank Iero (My Chemical Romance, Leathermouth stb.)
  • gitár: Travis Stever (Coheed and Cambria)
  • basszus: Tim Payne (Thursday)
  • dob: Tucker Rule (Thursday)

Illusztris, nem igaz? A közös zenélés ötlete még a Thursday 2020-as live streamjén fogant meg, és a srácok hamar be is rántották Will Yip alter producerpápát (Panic! at the Disco, Code Orange, Quicksand stb.), hogy közösen összerakjanak egy 11 dalos lemezt Past Lives címen, ami november 11-én (tehát 11.11.) érkezik. Na még egyszer: tizenegy.

Tucker egyébként úgy fogalmazott, hogy szerettek volna egy olyan zenekart csinálni, amiben kihallatszanak a tagok „alapbandái”, mégse hasonlít egyikre se igazán. Az első bemutatott dal, a Permanent Rebellion azt az érzést dolgozza fel, miszerint jöhet bármilyen járvány, az simán veszélyeztetheti egy zenész megélhetését, és nem is voltak biztosak benne, hogy ezeket a dalokat valaha is fogja egyáltalán hallani a közönség élőben – teszi hozzá Frank.

Mindenesetre most itt a dal, meg minden tudnivaló a lemezről, aztán lehet reménykedni az elveszett lelkekért.

1. 2022
2. Antibodies
3. Grey Veins
4. Like Forever
5. Blender
6. Past Lives
7. It Takes Time
8. Bombsquad
9. Grifter
10. Permanent Rebellion
11. Sleep Cult