Szegedi zenészek Siklósi Örs dalaival segítenek a leukémiás gyermekeken

Egy hónapja szívet melengető esemény volt Szegeden, a Városi Rock Klubban: 24 zenész állt össze, hogy Siklósi Örs emlékére előadjanak AWS– és ersch-dalokat. Az összefogás a koncert teljes bevételét a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlotta fel, ez több mint 250 ezer forintot jelent.

A fellépők sorát főként szegediek alkották, de többen is érkeztek egyéb városokból, például Montlika Tamás (Pathfinder, Sharten) Debrecenből jött pengetni. Megfordultak a színpadon többek között a The Void és a Balkan Shadows tagjai, illetve a CityRocks szervezői is. 11 tétellel próbálták átfogni Örs munkásságát, a koncert akusztikus és félakusztikus számokkal kezdődött, aztán jöttek a teljes hangszerelésűek, némelyik zongorával, szájharmonikával kiegészítve. Le a kalappal a szervezők, a fellépők és a stáb előtt, hogy rövid idő alatt összehozták ezt így! A 11 dalból 8-ról felvétel készült, ezeknek a YouTube-ra feltöltött videóknak a reklámokból származó bevétele is a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak megy. A videókat az alábbi lejátszási listában lehet végignézni.

Egy hete az AWS is kiadott egy live sessiont a tavaszi vidéki körútja vendégénekeseivel, az állomások közül a székesfehérvári (ápr. 15.) és a veszprémi (ápr. 17.) koncertre lehet még korlátozott számban jegyet venni.

Fotó: Kiss Tamás