Szaxofonnal fűszerezi a poszt-metalt a budapesti Arkas új dala

Új dallal jelentkezett a budapesti Arkas. A kísérletezős, matekos, instrumentális poszt-metalt játszó csapatnak az Artemis az első olyan dala, amiben már fúvós hangszerek is felcsendülnek. Köszönhető ez az augusztusban csatlakozott Hilóczki Zsuzsinak, akivel háromfősre bővült az addig csak Grizner Tamás „Kex” gitárosból és Kocsis Csaba „Csé” dobosból álló felállás. Zeneileg leginkább az idei Fekete Zajon is fellépett olasz Ottone Pesante vagy az Animals as Leaders gitárosainak side projectje, a T.R.A.M. hozható fel párhuzamként a dal mellé. A zenekarral való további ismerkedéshez pedig ajánljuk a Mögött blog dalpremieres interjúját.

A számot a csapat a saját próbatermében rögzítette, a felvételeket Farkas Krisztián (The Tumor Called Marla), a keverést és a masztert Nagy Miklós (Boru) intézte. A görög mitológiát megidéző artwork Veres Ferenc munkája, amit Tóth József (Degragore) „keltett életre” videó formájában.

Az Arkas legközelebb december 29-én lép fel Budapesten, az S8-ban, olyan zenekarok társaságában, mint a Blackhoney, a Red A. és az OverDozeR.