Szárnyaló blastbeatekkel érkezett az új Soilwork első száma

Soilwork bejelentette az új lemezét, amiről rögtön meg is lehet hallgatni egy friss számot. Az album a svéd Verkligheten címet kapta (ez magyarul annyit tesz: „a valóság”), január 11-én jelenik meg a Nuclear Blastnél, és több vendég is szerepelni fog rajta: Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Tomi Joutsen (Amorphis) és Dave Shelodon (Exes for Eyes).

Ez lesz a zenekar első lemeze a két éve csatlakozott Bastian Thusgaard dobossal, aki a banda korábbi dobgéniuszától, Dirk Verbeurentől tanult játszani. Az Arrival című új szám alapján nem nagyon villant olyan észbontóan kreatív és sodró témákat és filleket, mint a mestere, viszont a blesztelésre mindenképp jól rááll a keze. Egyébként meg pont olyan a dal, amit a Soilworktől várnánk: a szögelős nyitány után van benne thrashes verze, óriási nagyívű dallamos refrén, elszállós átvezetés, tekerős szóló, meg minden.

Az új lemez alapkiadásán 12 szám szerepel, emellé a vinyl és az első digipak verzió előrendelői egy 4 számos bónusz EP-t is kapnak:

1. Verkligheten
2. Arrival
3. Bleeder Despoiler
4. Full Moon Shoals
5. The Nurturing Glance
6. When the Universe Spoke
7. Stålfågel (feat. Alissa White-Gluz)
8. The Wolves Are Back In Town
9. Witan
10. The Ageless Whisper
11. Needles and Kin (feat. Tomi Joutsen)
12. You Aquiver (feat. Dave Sheldon)

Az Underworld EP bónuszdalai:

13. Summerburned and Winterblown
14. In This Master’s Tale
15. The Undying Eye
16. Needles and Kin (eredeti verzió)

A banda január 25-én Budapesten a Barba Negrában mutatja be az új lemezt, mellettük fellép az Amorphis, a Jinjer és a Nailed to Obscurity is.