Szabadlábra helyezték Tim Lambesist

timlambesis

Újra szabadlábon van Tim Lambesis, az As I Lay Dying frontembere, akit 2014-ben hat év szabadságvesztésre ítéltek. Az énekest azután börtönözték be, hogy megpróbált felbérelni egy általa bérgyilkosnak hitt személyt (aki valójában egy beépített rendőr volt), hogy az ölje meg a feleségét, akivel három közösen örökbefogadott gyermekük is volt. Az énekest a kaliforniai büntetés-végrehajtási rendszer 2016. december 16-án feltételesen szabadlábra helyezte, azóta pártfogói felügyelet alatt áll. Szabadulásának híre azután terjedt el a sajtóban, hogy George Lynch, a Dokken gitárosa megemlítette ezt egy interjúban. Lynch lánya annak idején az As I Lay Dyingban gitározó Nick Hipa menyasszonya volt, feltehetően ezen a szálon jutott el hozzá a hír. Lynch így számolt be az eseményekről:

Most szabadult ki a börtönből, miután meg akarta öletni a feleségét, ennek ellenére van egy mega-lemezszerződése, egy könyvszerződése. Minden készen fogja várni, könnyen fog előre jutni az életben. Eközben pedig mindenki más szenved. A felesége és a gyerekei félelemben élnek, a bandájának pedig semmije sincs.

Lambesis egykori As I Lay-es zenésztársai (Jordan Mancino alapító dobost kivéve, akivel Tim közösen birtokolja a zenekar nevét) az ügy kirobbanása után az énekestől elhatárolódásképp kiléptek a nem is működő zenekarból, majd az Oh, Sleeper-ös Shane Blay énekes/gitárossal kiegészülve Wovenwar néven indítottak új zenekart. A zenészek az ügy során mindvégig Meggan és a gyerekek oldalán álltak.

Tim örökbefogadott gyerekei a 2014-es ítélet szerint tíz éven keresztül rendőri védelemben részesülnek, ami garantálja, hogy az énekes a közeljövőben sem tudjon találkozni velük. A frontember további terveiről, illetve az üggyel kapcsolatos bármiféle fejleményről a közeljövőben is beszámolunk.