Súlyos old school koncertet nyomott Máltán a Bring Me the Horizon

Chelsea Smile, It Never Ends, Pray For Plagues. Akik szinte a kezdetek óta követik a Bring Me the Horizon munkásságát, azoknak ezek nosztalgikus és megkerülhetetlen himnuszoknak számítanak. Tény, hogy a deathcore/metalcore-bandából arénákat megtöltő pop(-rock) brigáddá avanzsálódott sheffieldiek manapság már Ed Sheerannel közösködnek, ugyanakkor az elvitathatatlan, hogy Oliék még mindig a ziccermentes meglepetésekről híresek.

Történt ugyanis, hogy a BMTH Máltán rendezett egy ötnapos saját fesztivált, ami a Malta Weekender fedőnevet viselte (én személy szerint sokkal hangzatosabbnak találnám az Oloberfestet, de sajnos nem én vagyok a PR-osuk), aminek keretein belül két koncertet is adtak, és a másodikon, május 28-án, szombat este olyat lépett a zenekar, amire sokan nem számítottak: könyékig belenyúltak a nosztalgiaköcsögbe, és a legnagyobb közönségkedvenc darabokat húzták elő onnan az első négy lemezükről – volt, amit 14 év(!) után először.

Természetesen a srácok nem egyedül nyomták végig a hosszú hétvégét, velük tartottak még olyan bandák és előadók, mint a Bullet for My Valentine, a Beartooth, a While She Sleeps, a Motionless in White, az Ice Nine Kills, a Spiritbox, a Nova Twins, a Malevolence, a Static Dress és DeathByRomy, illetve több lemezlovas és rádiós személyiség is. A fellépő zenekarok közül többen be is szálltak a ‘Horizonhoz, mutatjuk is a teljes setlistet:

  1. Liquor & Love Lost (2008 óta először)
  2. Chelsea Smile (feat. Courtney LaPlante – Spiritbox)
  3. It Never Ends
  4. (I Used to Make Out With) Medusa (2009 óta először)
  5. Sleep With One Eye Open (2011 óta először)
  6. Empire (Let Them Sing) (feat. Loz Taylor – While She Sleeps)
  7. Blessed With a Curse (2016 óta először)
  8. Antivist (feat. Caleb Shomo – Beartooth)
  9. Alligator Blood (2014 óta először, feat. Ollie Appleyard – Static Dress)
  10. Hospital for Souls (2014 óta először)
  11. Pray for Plagues (feat. Alex Taylor – Malevolence)
  12. Sleepwalking
  13. Diamonds Aren’t Forever

Bizakodásra adhat még okot az is, hogy Oli Sykes nemrég azt nyilatkozta az angol Kerrang magazinnak, hogy jelenleg olyan helyzetben vannak, hogy tulajdonképpen bármit megcsinálhatnak, így az sincs teljesen kizárva, hogy a Post Human EP-sorozat egyik következő állomása merőben visszakanyarodik a banda kezdeti hangzásához. Addig is lehet gyönyörködni pár koncertfelvételben, hogy hogyan idézték meg a srácok a régi szép scene-időket: