Stench of Demise: klippel vezeti fel új lemezét az Omega Diatribe

Már a célegyenesben van az Omega Diatribe új albuma, a Deviant, amiről az extrém groove metal-banda a napokban egy újabb klipes számot tett közzé felvezetésül. A Stench of Demise a lemez nyitószáma lesz, és gyakorlatilag egy gyászdal, amiről Hájer Gergő dalszerző gitáros így nyilatkozott a Recordernek:

Sajnos minket és a családjainkat sem kímélt a pandémia, így számos emberi veszteséget kellett feldolgoznunk az utóbbi időben. A Stench of Demise című dalunk a gyásszal és az elengedéssel foglalkozik. A dalszöveg vázlatát a szekszárdi patológia előtt írtam, egyszerűen csak kiömlött belőlem az összes fájdalom dalszöveg formájában, ami korrelált a dal sötét atmoszférájával.

Ehhez tartja magát a videó is, amit Király Krisztina írt és rendezett, és Baki Zoltán fényképezett.

Maga az album most pénteken érkezik, és Hájer szerint a legmélyebb és legőszintébb korong, amit az Omega Diatribe valaha kiadott. Az anyag Hájer saját stúdiójában, az 515 Studióban lett feljátszva, az énekfelvételek producere Diószegi Kiki (StrayHeart Recordings / Down for Whatever) volt. A keverést és masztert pedig újfent Tue Madsen véglegesítette Dániában az Antfarm stúdióban, aki már a zenekar 2018-as Trinity albumán is dolgozott.

A lemezbemutató koncert december 22-én lesz a Barba Negra kék színpadán, ahol fellép még a Beneath the Void és a From the Sky is.

Fotó: Somogyi Lajos – Bands Through the Lens