Sötét poszt-hardcore és őrült matekozás: a Tukker Booking heti ajánlata

A héten is folytatódik a nyári őrület a Tukker Booking szervezésében: ma egy sötét hardcore-estét nézhetünk meg a Dürerben a dán Hexis és Woes zenekarok főszereplésével, holnap pedig a francia Contwig matekozik az Aurórában. A Hexisnek a mostani már az ötödik, a Woesnak pedig a második koncertje lesz nálunk.

Nehéz manapság produktívabb DIY bandát találni a Hexisnél. A tavalyi évben a nagylemezük mellett egy EP is napvilágra került a részükről, amit nem kevés koncert követett. A Celeste sötétségét keverik poszt-hardcore és black metal elemekkel, amit élőben egy lehengerlő performansszal fejelnek meg. Turnétársuk, a Woes korábban egy káoszosabb zenével debütált, de mára egy letisztultabb, poszt-hardcore-os vonalat képviselnek, miközben egy cseppet sem veszítettek az erejükből. Legutóbbi és egyben első nagylemezük sok helyen nagyon jó kritikát kapott, érdemes élőben is meghallgatni. Az est harmadik külföldi fellépője a screamóban utazó német ZilpZalp lesz, akik megfordulnak idén a Fluff Festen is, és miért ne nézzenek el hozzánk, ha már útba esünk nekik. Igazi csemege lesz a fellépésük. Hazai részről az iszonyat király Igor fogja bemelegíteni az estét, kezdés 20 órakor, további infók az eseménynél.

Csütörtökön az Auróra fog otthont adni a francia Contwig immáron harmadik budapesti bulijának. Az őrült mathcore-banda új lemezzel jelentkezett Autobahn 8 néven, amivel kőkeményen rákapcsoltak a következő fokozatra. Aki ott volt 2 éve a koncertjükön, bizonyára mai napig szép emlékként őrzi azt az estét a szívében. Remélhetőleg most is hasonlóra, vagy még durvább megmozdulásra számíthatunk a részükről. Hazai oldalról két remek zenekar, az Anderson Pose és a Grimcity melegít be, kezdés úgyszint 20 órakor, részletek az eventnél.

Ha érdekel mindkét buli, akkor kombinált jeggyel 2000 forintért mindegyikre bejuthatsz.