Sötét nyárzárás a Dürer Kertben

13906995_1065186683563656_6611841687956069269_n

 FACEBOOK ESEMÉNY

Black metal rajongók, figyelem! A Bloody Juice-nak, a Cudi Purcinak és a Tukker Bookingnak köszönhetően szeptember 12-én hazánkba látogat a svédországi Grá zenekar. Az A Coin for Charon Tour keretein belül a Dürer Kertet is elérik, mégpedig a Karst és a Ygfan zenekarok kíséretében (további fellépők bejelentése későbbre várható). A belépő teljesen baráti (2500 Ft), ráadásul, ha Extreme Noise Terror-koncertjeggyel jössz, akkor még olcsóbb.

A főzenekar a svédországi Grá lesz, akinek az énekese nem más, mint a Dark Funeral frontembere, Heljarmaðr. A banda 2010-ben alakult, és mint ahogy azt sejteni lehetett, skandináv black metalt játszanak a Darkthrone, a Burzum és a Mayhem vonalán. Ez a turné hivatott népszerűsíteni a zenekar második nagylemezét, az Endinget, amely a zenekar egy záró fejezetét jeleníti meg.

Az est másik fellépője a miskolci Karst. A formáció alapjait 2005-ben fektették le (akkor még Nebulosus Fatum néven), amelyek azóta kissé átalakulva a korai színtiszta black metal elemeket mára rock témákkal színesítve teljesedtek ki, így adva egy különleges, egyedi atmoszférát a zenekarnak.

A színpadon még feltűnik a fővárosi Ygfan is. A 2013-ban alakult  banda zenéjében a black metal mellett poszt-metal, doom és rock elemek is megtalálhatók, zökkenőmentesen összeillesztve egészséges egyensúlyt alkotva a stílusok között. A zenekar tavaly júniusban jelentette meg négyszámos bemutatkozó lemezét, a Ködöt.