Sosem volt még ennyire gótikus a Creeper, mint a legújabb dalában

Új fejezethez ért az angol punkok, gótok és emók egyik legnagyobb iramban felfelé törtető közönségkedvence, a Creeper. A southamptoni banda október 13-án készül kiadni harmadik lemezét Sanguivore címmel, erről pedig most meg is jelent a Cry to Heaven. Mint eddig majdnem minden kiadványnál, a zenekar ezúttal is csavart egyet a receptúrán: az eddigi (horror) punkos, pop punkos, glam rockos soundot szinte teljes mértékben leuralja a gótikus rock, a new wave és úgy en bloc a ’80-as évek sztilója.

A Cry to Heaven elfordítja a kulcsot a zárban és új ajtókat nyit egy hanyatló, kicsapongással teli világra. A dal egy bevezető egy szerelemmel, veszteségekkel, és vámpírokkal teli történethez. A Creeper még sosem volt ennyire sokkoló, visszakanyarodunk azokba az időkbe, amikor még Jim Steinman (amerikai zeneszerző és producer, többek közt Bonnie Tyler és Meat Loaf dalainak szerzője – a szerk.) uralta a slágerlistákat, pilótaszemüvegben és bőrkesztyűben.

– mondta Will Gould énekes, anélkül, hogy elröhögte volna magát. És valóban, az új dal alapján a srácok masszív The Sisters of Mercy-diétán vettek részt. Mutatjuk is a VHS-korszakot idéző klipet, meg az egyéb albuminfókat is:

1. Further Than Forever
2. Cry to Heaven
3. Sacred Blasphemy
4. The Ballad of Spook & Mercy
5. Lovers Led Astray
6. Teenage Sacrifice
7. Chapel Gates
8. The Abyss
9. Black Heaven
10. More Than Death