Sosem volt még ennyire death metal a Revocation

Szeptember 28-án a Metal Blade-nél mutatja be legújabb albumát a Revocation. A lovecrafti ihletésű The Outer Ones lemez dobfelvételei fölött Shane Frisby (The Ghost Inside, Bury Your Dead) producerkedett, míg a további felvételekért Zeuss (Hatebreed, Bleeding Through) felelt. Kiváló munkájukról már meg is győződhetünk az első kiadott dal, a Of Unworldly Origin alapján.

A zenekar énekes-gitárosa, Dave Davidson az alábbiakat fűzte a megjelenéshez:

Tudtam, hogy egy sötétebb irányba akarok haladni, és ez lett az eddigi leginkább death metal lemezünk. Néha, amikor a death metal-zenekarok elmennek progba, veszítenek az erejükből, mi ennek ellenére szerettük volna előtérben tartani az agressziót, miközben minél inkább feszegetjük saját határainkat.

A cím az én tisztelgésem H.P. Lovecraft előtt és a tiszta kozmikus horror entitásai előtt, amelyek az általa megteremtett univerzumot uralják. Mivel az új számok zeneileg annyira gonoszak voltak, néhol pedig űrbéli hangulatúak, ez a cím tűnt a hangulathoz legjobban illő választásnak. De habár a szövegekre nagyban hatottak ezek a művek, természetesen minden allegória valamennyire egy utalás a való világra is. Szeretek úgy írni, hogy annak legyen egy közvetlen jelentése és egy mélyebb, szimbolikus jelentés is.

A számlistán és a borítón szintén visszaköszönnek a legendás horroríró munkásságának nyomai:

  1. Of Unworldly Origin
  2. That Which Consumes All Things
  3. Blood Atonement
  4. Fathomless Catacombs
  5. The Outer Ones
  6. Vanitas
  7. Ex Nihilo
  8. Luciferous
  9. A Starless Darkness