Soilwork – Ola Frenning el

A Sworn To A Great Divide albumát (kritika itt és itt) népszerűsítő svéd SOILWORK-ból váratlanul kivált a gitáros Ola Frenning.

A banda szerint érezhető volt, hogy Ola nehezen tudja összeegyeztetni a turnézást az életével, a zenekar viszont mindenfelé szeretne játszani, hogy az új lemez potenciáljából a legtöbbet kihozhassák.
Az énekes Björn "Speed" Strid így kommentálta az eseményeket: "Ezt a döntést nagyon nehéz volt meghozni, mivel Ola hosszú idő óta volt barátunk, és zenekari tag.”
Maga az érintett a következőket tette közzé: „10 év, hét album, és számtalan világkörüli turné után realizálódott, hogy különböző irányban akartunk fejlődni, és máshogy látjuk a dolgokat, különbözik az értékrendünk. A nézeteltéréseink kiéleződtek, és a helyzet tarthatatlanná vált. A banda döntése értelmében mennem kellett, mivel nem szereplek a jövőbeni terveikben. Mindazonáltal, most, hogy nem leszek az úton (legalább egy ideig), lesz időm dalszerzőként tovább dolgozni, és új szintre emelni képességeimet. További információk: http://www.myspace.com/olafrenning. Az oldalt a közeljövőben frissíteni fogom, legyetek jók, s köszönöm, hogy a bandával töltött 10 évemet emlékezetessé tettétek.”

A döntés nem fog semmilyen formában hatni a Soilwork jövőbeni terveire, a finn / balti turnén és a Scum Of The Earth fedőnevű, Throwdownnal közös körúton is David Andersson lép majd színpadra a zenekarral. Aztán körbejárják Ausztráliát, Japánt, és délkelet-Ázsiát, mielőtt visszatérnének a nyári Európai fesztiválokra, melyet egy amcsi turné követ, ahol headlinerként járják a klubokat.