Sludge, doom és mathcore a Tukker Booking augusztusi menüjén

Augusztusban folytatja a nyári bulisorozatát a Tukker Booking, három igazán különleges koncertet szerveztek a fővárosba erre a hónapra. Rögtön elsején a francia Monarch és a japán Birushanah sludge/doom pusztítását lehet megnézni a Robotban, pár napra rá az angol Kurokuma koncertjezik a Revolver Sound Studioban, 17-én pedig a szintén brit Frontierer okoz idegösszeroppanást mindenkinek, aki éli a Car Bomb- és Ion Dissonance-jellegű kaotikus pusztítást.

A hónap első szerdáján a kultikus francia doom/sludge-banda, a Monarch, és a japán népzenei motivumokat a noise rockkal vegyítő Birushanah minden bizonnyal a nyár egyik legzajosabb estjével fogja lerobbantani a Robot pincéjét. A 2002-ben alakult banda koncepciója mit sem változott az évek alatt: minél lassabb zenét játszani minél hangosabban, amennyire csak lehet. Erről tesznek tanúbizonyságot a 20 perc körüli számok, bár a leghosszabb tételük 58 percesre sikeredett, ami egy splitnek volt a része. Zenéjük sok ingerből tevődik össze: a Noothgrush, a Corrupted, a Burning Witch elsődleges hatása tagadhatatlan, viszont a drone megközelítés miatt gyakran juthat eszünkbe olyan zenekarok neve is, mint például a Khanate. A Monarch nyomasztó koncertjei élményszámba mennek, ami után valószínűleg egy darabig nem fogsz magadhoz térni. A japán Birushanah is 2002 óta létezik, ők a tradicionális japán muzsikát mixelik mesterien a sludge/doom világával. Mindemellett nem félnek kísérletezni a pszichedelikus dolgokkal, a törzsi ritmusokkal és a torzított zajokkal sem. Koncertjeiken gyakran előkerülnek olyan kellékek, mint a gong, vagy különböző autóalkatrészek, amelyekkel színesíteni tudják a performanszukat. Hazai részről az Ueum zajduója fogja bemelegíteni az estét, további részletek a Facebookon.

Ötödikén újabb próbatermi bulinak ad otthont a Revolver Sound Studio, ahol ezúttal Sheffieldből a Kurokuma nevű zenekar lép fel. A liverpooli doomster Conannel közös lemezt is jegyző banda zeneileg is hasonló utakon jár: mélyre hangolt gitárok, mázsás riffek és iszonyat massziv sound jellemzi őket a legjobban, így valószínűleg tartós halláskárosodást fognak okozni mindenkinek. A hazai felvezetésről két remek zenekar, a Gyilkos és a Graveolution gondoskodik, egyéb infók az eseménynél.

Augusztus 17-én pedig a Robotban kerül sor az angol Frontierer első magyarországi fellépésére. A káoszos mathcore-banda olyan zenekarok tagjaiból alakult, mint a Sectioned vagy a When Knives Go Skyward. A formáció agya Pedram Valiani gitáros, aki a fő esszenciáját szolgáltatja a muzsikának, olyan zenekarok hatásaival, mint a Car Bomb, a The Dillinger Escape Plan, a Nine Inch Nails, a The Tony Danza Tapdance Extravaganza, vagy a Death Grips. Már a Frontierer első lemeze, a 2013-as megjelenésű The Collapse is óriási arconcsapásnak minősült, de az igazi áttörést a 2015-ben kiadott Orange Mathematics hozta el, amin eszeveszett tempót diktált a zenekar, egy másodpernyi levegővételt sem hagyva. A legújabb album, az Unloved pedig épp a múlt héten jelent meg, és máris elkönyvelhető az év egyik legerősebb lemezének. A Frontierer élőben is úthengerként megy át rajtad, ráadásul a robotos koncert több, mint exkluzívnak mondható, mert a környéken nemigen lehet majd elcsípni őket ebben az évben. A helyi vendégzenekar az Anderson Pose, további infók az eventnél.