Sit and Suffer: berontott az As Karma Brings új dala

Hosszú hallgatás után az As Karma Brings megosztotta új, Sit and Suffer címre keresztelt szerzeményét. A budapesti bitang brigád okkal nevezhető a blackened deathcore hazai helytartójának, legutóbbi, 2019-es The Leaders Are Swine kislemezükkel kivívták maguknak ezt a titulust, jelenleg pedig készülőben van egy új EP-jük.

Friss dalukról az alábbiakat osztották meg velünk:

Úgy néz ki, 2022-re megtalálta végleges felállását a zenekar. Sokszor cserélődött, sőt egy ideig hiányos ritmusszekcióval koncerteztünk, szerencsére tavaly év végén megtaláltuk a megfelelő tagot, aki kiváltotta a sokszor nevetséges hangzású MIDI basszusgitár samplert. Újonnan csatlakozott régi barátunk, Kakuk Csaba a basszusgitár posztra és kedvenc dobosunkkal Balogh Andrással biztosítják az alappilléreit a zenének. A két gitárnál továbbra is Mihalik Dávid és Sándor Henrik, valamint a vokált Tari Bálint biztosítja.

Új tag, új ingerek, elkezdtünk újra kreatív utakat járni, végre ismét alkotni. A következő EP-nk beharangozó dala a Sit and Suffer címet kapta. A trekk a 20-21′-es pandémiát megélő, kritikus gondolkodású ember agymenése. Bezártság okozta őrület, amit a saját médiabuborékunk és az onnan érkező, sok esetben kétes információk áradata teremt meg és torzítja identitásunkat. Amikor gyűlölködve ítélkezünk karosszékünkből, csak azért, hogy kiálljunk egy globális lobbi mögött, ami sok esetben egy vagy több multi érdekéhez köthető, figyelmen kívül hagyva, mennyire pusztítja a területi, nemzeti tradícióinkat. Az új anyag még gyorsabb, még intenzívebb, még arcon baszóbb lesz. Zeneiségét tekintve az új cuccok az eddigiekhez megszokottan a blackened deathcore műfajban íródtak, viszont az előző anyagainkhoz képest a death metalos riffek kicsit háttérbe szorultak. Atmoszférikus részekkel most is előszeretettel dolgozunk, illetve jobban előtérbe kerülnek a beatdown elemek, és kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk a black metal elemekre.

A fentieknek megfelelően elég masszív szörnyeteg lett a Sit and Suffer, a black metal stíluselemek, a beatdown döngölés és az atmoszférikus aláfestések elegye kifejezetten jól sült el, a végén pedig egy igen híres varázsige is elhangzik.

A nyarat a zenekar főleg az új anyag elkészítésével tölti, az egyetlen koncertjük június 17-én lesz a Hell Vill fesztiválon Felsőtárkányban.