Siker a Dürerben

Elutalták hétfőn délelőtt a szervezők a pénteki segélykoncerten összegyűlt összeget a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány számlájára. A Dürer Kertben 44 zenekar lépett fel, hogy a bevétellel támogassák az árvízkárosultakat. A minifesztivált 2.300 ember látogatta, és összesen 1.419.000 forint adomány folyt be.

Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője, és Dr. Enyedi Nagy Mihály, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány ügyvivője köszöntőjével kezdődött a segélykoncert pénteken a Dürer Kertben. Rögtön utánuk két teremben belekezdtek a zenélésbe az együttesek. Felléptek a magyar underground szcéna ismert csapatai illetve előadói, többek közt a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Road, az Akkezdet Phiai, a The Grenma, a Subscribe és Kalapács József. 20 órától egészen zárásig teltház fogadta a zenekarokat, és annak ellenére ment el a Dürer Kertbe 2.300 ember, hogy szinte egész este és éjjel szakadt az eső. A szervezők minimum jegyárat állapítottak meg, ez 500 forint volt. Összesen 1.419.000 forint gyűlt össze.

– Reménykedtem, de mégsem számítottam arra, hogy ennyire sikeres lesz az este – fogalmazott Anga Kis Miklós szervező, a Subscribe zenekar basszusgitárosa. – Úgy kalkuláltam, hogy 700 ezer forint összejöhet, ehhez képest a dupláját gyűjtöttük össze. Óriási köszönet jár a fellépő zenekaroknak, a megjelenteknek, és mindenkinek, aki segített abban, hogy ez az akció így sikerüljön.

A szervezők hétfőn délelőtt el is utalták a közel másfél millió forintot a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány számlájára.

– Banki átutalással közel 36 millió forint jött össze, ehhez érkezett a segélykoncerten befolyt pénz – mondta Dr. Enyedi Nagy Mihály, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány ügyvivője. – Az adományt az öt legnagyobb segélyszervezetnek adja alapítványunk, a szervezetek pedig továbbjuttatják a bajbajutottaknak. A 1752-es szám hívásával továbbá 170 millió forint gyűlt össze. Mivel 50-70 nap múlva juthatunk hozzá a telefonadományhoz, a már beérkezett telefonhívások fedezetével gyorshitelt veszünk fel az OTP Banktól a pénzek azonnali eljuttatása érdekében.