Shot Down: másfél perces, seggrázós dühöngő a Scowl új dala

Ha már múltkor nagy figyelmet fordítottunk a Gel munkásságára, nem mehetünk el szó nélkül egy másik, igencsak széles körű népszerűségnek örvendő csajfrontos hardcore-banda mellett sem: ők a Scowl a kaliforniai Santa Cruzból. A zenekar a már említett pályatárshoz hasonlóan 2019-ben durrant be, annyi különbséggel, hogy ők már két éve kihozták debüt nagylemezüket (How Flowers Grow), most pedig ismét egy EP megjelentetésére készülnek.

A Psychic Dance Routine április 7-én érkezik és a címe nem is lehetne találóbb, ugyanis a zenekar újonnan roppant táncolható alter/indie/grunge betéteket is belecsempész dalaiba a cséplőgép hardcore-futamok mellett. Erről tanúskodik a most megjelent Shot Down című dal is, amiben két seggrázás közepette nincs sok habozás, ha pillanatok alatt berobban a kettőnégy és szét kell cseszni mindent magad körül – ahogy ezt láthatjuk a videóban is.

A dalnak a jelentése is eléggé kettős, erről így beszélt az énekesnő, Kat Moss (nem összekeverni a majdnem azonos nevű modellel!):

A Shot Down azt a fajta csatát hivatott jelképezni, ami a félelmeid és sebezhetőséged elrejtése, valamint az említett félelmekről való kétségbeesett megnyilvánulni akarás közt zajlik.

Mutatjuk is a másfél perces energiabombát, illetve akkor már bedobjuk alá a korábban megjelent első ízelítőt, az Opening Nightot is: