Serj Tankiannak elege van az éneklésből

System of a Down rajongói évek óta rágják a körmüket, hogy vajon a 2011 óta újra koncertező banda mikor jelentkezik már valami új hallgatnivalóval, de úgy tűnik, hogy ez ügyben elég erős széthúzás van a zenekaron belül. Pedig tavaly már úgy tűnt, hogy az örmények új dalokon dolgoznak, most viszont Serj Tankian frontember kategorikusan kijelentette: ő bizony megunta az éneklést és a szövegírást.

A mostanában elsősorban filmzenék írásával foglalatoskodó énekestől az orosz Expert magazin kérdezte meg, nehéz-e vokalistaként instrumentális darabokat írni, mire ő így felelt:

A francba a vokálokkal. Meguntam. Tegnap beszélgettem egy barátommal, amikor eszembe jutott: mielőtt elkezdtünk zenélni, engem elsősorban költőként és vokalistaként ismertek. Minden nap verseket írtam. Folyamatosan ezt csináltam, ezért is adtam ki két verseskötetet is. Igazából a zenéhez a szavakon át jutottam el. Olyan sok dalszöveget írtam, hogy már nem tud érdekes lenni. Nem azért, mert ne lenne olyan dolog, amiről beszélni vagy énekelni szeretnék. Persze, vannak olyan dolgok, amikről nem akarok dalszövegeket írni, de legalább valamilyen érzelmeket kiváltanak belőlem. A költészet mindig is arról szólt, hogy az ember megnyíljon és önrendelkező legyen. De egyszerűen túl sokáig csináltam. Mostanában jobban érdekel az, hogy instrumentális zenedarabokat írhassak.

A magazin azt is megkérdezte, mi most Serj számára a legfontosabb dolog:

Jelenleg a legfontosabb dolog számomra a családom, a fiam. A vele töltött idő többet ér nekem, mint bármi más a világon. Egyetlen mosolyáért elcserélném az összes zenémet. Ő az első számú prioritásom. Ha kreativitásról van szó, akkor pedig pontosan az, amit most csinálok, folytatom a zeneszerzést. Meg van még egy jó pár ötletem, például szeretnék létrehozni egy örmény kávémárkát, mert azt nagyon imádom. Sok dolgot szeretnék még kipróbálni. Meglátjuk, hová jutok velük.

Tankiannak tehát gyakorlatilag minden, még a kávé is fontosabb most, mint a System of a Down, aminek egyébként a neve egyetlen egyszer fel sem merült az interjúban. Szóval egyelőre senki ne rágja le a körmét az épp 12 éves Hypnotize folytatását várva, mert hamar el fognak fogyni az ujjai.