See You in Sonora: új zenekart alapítottak a Heartlapse, a Cielo Dive és a Belt Capricorn Starts Here tagjai

A napokban a semmiből tűnt elő egy hiánypótló és kimondottan ígéretes hazai szupergrupp, a fővárosi See You in Sonora. A tagok olyan aktív és egykori zenekarokból lehetnek ismerősek, mint a Heartlapse, a Cielo Dive és a Belt Capricorn Starts Here. Az instrumentális mathrock-trió egy hangulatos, kétdalos próbatermi videóval mutatkozik be, amelyet Luca Broglia (Heartlapse) készített.

A két dalt (Bitmaps to Nowhere és Medium Flow) a srácok saját maguk vették fel a budapesti PÄL Recordingban, a keverést és a maszterelést Egyed Péter dobos végezte. A számok alább hallhatók és letölthetők Bandcampről.

Oltyán Péter gitáros mesélt nekünk a zenekar megalakulásáról és terveiről:

Petivel és Bálinttal amióta ismerjük egymást, közeli barátok vagyunk és régen terveztük, hogy csinálunk egy közös zenekart. Végül 2019 elején jött el az az életviteli együttállás, ami mellett el tudtunk kezdeni komolyan foglalkozni a ‘Sonorával. Bár van egy elég erős stilisztikai metszet a zenei érdeklődésünkben, kezdetben inkább baráti örömzenélés volt ez több taggal, kevésbé letisztult elképzelésekkel. 2021-től véglegesedett ez a felállás, és kezdtünk el dolgozni a jelen anyagokon. Az elgondolás az volt, hogy szeretnénk egy kicsit kilépni azokból a genre-keretekből, amik közt eddig zenéltünk, olyan muzsikát csinálni, ami vígan lehet öncélú, kísérletezős, el lehet veszni a részletekben. Nyilván vannak olyan kedvelt inspirációink, amiket egy életen keresztül szerettünk mindhárman (At the Dirve-in, Thrice, mindenféle screamo zenék), de próbálunk olyan behatásokat is megjeleníteni, amik kifejezetten az utóbbi időben kerültek a spektrumunkba, én pl. rengeteg jazz, trip-hop vagy etno-elektronikus zenét hallgatok.

Jelenleg egy teljes élő szett összerakását véglegesítjük, amivel jövőre szeretnénk elkezdeni koncertezni, bízunk benne, hogy megtaláljuk itthon azt a közeget, aki érzékeny az ilyenfajta muzsikára.

Jó érzés végre megmutatni a nyilvánosságnak, amin dolgoztunk évekig, és reméljük minél többen örömüket lelik majd a zenénkben legalább annyira, amennyire mi a készítésében.

Fotó: Luca Broglia