Satyricon – dolgoznak

A norvég Satyricon énekese, Sigurd "Satyr" Wongraven árult el pár dolgot egy ottani magazinnak a november 3.-án a Roadrunnernél megjelenő új nagylemezük felvételéről, ami jelenleg is zajlik abban a kaliforniai Sound City stúdióban, ahol a Metallica is épp dolgozik a rég várt albumán.
A Tool, Queens Of The Stone Age stb. producer Joe Barresi közreműködéséről Satyr a következőket árulta el: „Joe technikusként van jelen az egész munkafolyamat alatt. A norvég médiában jelentek meg félreértések a szerepével kapcsolatban, ezért elmondanám, hogy a producer én magam vagyok, Joe-nak csak az a feladata, hogy tudja, melyik gombot kell megnyomnia, hogy az a hangzás jöjjön létre, amit hallani akarok.”
A felvételekről: „Ha a sok gyakorlásra, utazásra és a tizenkét órás műszakokra gondolok, amiket lenyomtunk, az olyan, mint az az utolsó pillanat, mielőtt bekerülnék egy elmegyógyintézetbe. Teljesen le vagyok csapolva agyilag és testileg.”

A banda koncertfelállása időközben két taggal bővült; ritmusgitáron a black, thrash és jazz muzsikákban gyakorlatot szerzett francia Gildas Le Pape, basszusgitáron pedig a Dominion és a Totalt Javla Mörker bandákból ismerhető svéd Victor Brandt fog bizonyítani a közelgő bulikon. Victor egyébként már a nemrég megjelent Satyricon kislemez, a My Skin Is Cold címadó dalában is hallható volt.
http://www.myspace.com/satyricon