Sam Rivers májátültetés miatt hiányzott a Bizkitből

Az gondolom mindenkinek megvan, hogy Sam Rivers az utóbbi pár évben elég sokat hiányzott a Limp Bizkit turnéiról, amit a basszer egészségügyi okokkal magyarázott. Először hát- és gerincproblémákról volt szó, most viszont kiderült, hogy ennél sokkal durvább volt a helyzet – olyannyira, hogy a bőgősön 2017-ben konkrétan májátültetést kellett végrehajtani. Az ok természetesen a túlzott piálás volt.

Rivers minderről a nemrég megjelent Raising Hell: Backstage Tales from the Lives of Metal Legends című könyvben vallott. Konkrétan így szól a sztori az ő szemszögéből:

Ott kellett hagynom a Limp Bizkitet 2015-ben, mert annyira szörnyen rosszul voltam, aztán pár hónappal később rájöttem, hogy gyökeres változásokra van szükségem, mivel nagyon súlyos májelégtelenségem volt. Leszoktam az ivásról és mindent úgy csináltam, ahogy az orvosok mondták. Kezeltettem magam a piálás miatt, és kaptam egy májátültetést, ami tökéletes párosítás volt.

2011-ben diagnosztizáltak. Akkor még nem is igazán értettem, mi történik. Abbahagytam a piálást és egy ideig küzdöttem a májelégtelenséggel. 9-10 hónapra leszoktam az ivásról, elmentem turnéra, és teljesen tiszta voltam, de otthon akkoriban nem mentek jól a dolgok, és amint hazaértem, megint elkezdtem piálni, egyre többet. Kapásból visszaestem a rettenetes iszákosságba. Annyira elfajult a helyzet, hogy be kellett mennem a UCLA kórházba, ahol az orvos azt mondta: „Ha nem hagyja abba, meg fog halni. És úgy tűnik, szüksége lesz egy új májra is.” Pár évig harcoltam a májelégtelenséggel, és végül nyert. 2017-ben májátültetést kaptam.

Azóta Sam már jobban van és újra játszik a zenekarban, tavaly nyáron a szakadó esőben őrjöngős Campus fesztes bulin is fellépett. Elvileg az új lemezen is játszana, már amennyiben az valaha elkészülne – legutóbb 2018 végén mondta a banda, hogy most már tényleg elkezdték felvenni, aztán persze azóta se hallottunk semmi fejleményről. Mindenesetre turnézás idén is lesz.

Fotó: Marossy Norbert