Rövid híreink következnek!

Új dalait írja a The Red Chord: a Metal Blade üdvöskéje már hozzávetőleg végzett is 5-6 szerzeménnyel, így hamarosan fontolgatni kezdik a stúdiózást, hiszen a srácok mindenképp meg akarják törni a maguk körül kialakult csendet. A banda legutóbb két éve adott ki új lemezt, és azt megelőzően Budapestre is ellátogattak a Bringin’ It Back 2009 alkalmából, és az elmúlt hónapokban inkább azzal foglalatoskodtak minden webkettes felületen, hogy fenntartsák különféle ajánlásokkal és nosztalgiázással a rajongók figyelmét.

Megvan a lemezcím: Empros címre fog hallgatni a Russian Circles új nagylemeze, amit október 25-én ad ki a Sargent House. A banda őszre ausztrál és új-zélandi turnét jelentett be, így nincs hír arról, hogy még idén visszatérnének-e a mi kontinensünkre, mindenesetre a srácok bennünket is érintő turnéja három napja fejeződött be, így már otthon igazgathatják az új megjelenés körülményeit.

Európába jön a Sworn Enemy: július végétől augusztusig bezárólag a kontinensünkön tölti nyarát a Sworn Enemy legénysége, akik egy 29 állomásos turnét bonyolítanak le a környékünkön. A számunkra legközelebbi állomás a július 30-án esedékes osztrák M-CORE Festival, ahol többnyire helyi underground zenekarok szerveződéséből, valamint külső támogatásból jöhetett létre egy olyan esemény, melynek headlineréül a New York-i zenekart hívták meg.

Megvan a megjelenés dátuma: I’ve Failed You címmel jelenik meg augusztus 26-án a Kittie új nagylemeze az E1 gondozásában. A nagylemezt, amit ugyanaz a Siegfried Meier kísért nyomon producerként, mint a 2009-es lemez esetében, a tengerentúlon egy közel két hónapos turné hirdeti meg, ahová a zenekar a Dirge Within és a Diamond Plate oldalán megy.