Rockmaraton 2012: várunk a NuSkull-pitben!

Ugyan az idei év lesz az utolsó, amikor a Malomvölgyi Arborétum otthont ad a Rockmaratonnak, a sajnálatos tény mellett mégis öröm az ürömben, hogy idén honlapunk közössége egy külön sátrat kaphatott a szervezőktől NuSkull-pit néven. Az egyébként négy koncerthelyszínnel készülő rendezvénysorozatban a mi helyzetünk tekinthető a leginkább különcnek, elvégre a saját helyszínünk nem véletlenül kapta a „pit” elnevezést: a 100 négyzetméteres sátorban ugyanis nincs fesztiváli értelemben vett színpad és kordon sem, a zenészeket saját közönsége állja körül, hogy ezáltal is a klubkoncertek közvetlensége elevenedjen meg a sátorban. A fesztivál ideje alatt minden nap öt zenekar fog fellépni, amelyek közül egy minden esetben külföldi előadó lesz, míg a négy hazai banda is oldalunk zenei ízlését és szemléletmódját fogja reprezentálni. A bejelentésekkel egy kicsit megváratnánk még Benneteket, annyit azonban elárulhatunk, hogy nem igen fogtok hiányt szenvedni semmiben sem!

Emellett azonban lehetőségünk nyílt arra is, hogy két fellépési lehetőséget pályázati úton ajánljunk fel az oldalunkat olvasó zenészek, zenekarok számára. Ezt két úton vívhatod ki magadnak.

LEGYEN A TIÉD A VÁLOGATÁSLEMEZ LEGJOBB DALA!

Jelentkezz az áprilisban kihirdetendő, idei Guns Are Too Quick-válogatáslemezünkre (tavaly ilyen volt), ahol a dalsorrendet idén is egy belső, átlagolt szerkesztőségi pontszám fogja meghatározni. Értelemszerűen a legmagasabb pontszámot elérő dal lesz a legelső az ingyenesen letölthető album tracklistjében, és az ezt jegyző bandának mi fel is ajánlunk egy helyet a fesztivál sátrában.

TEGYÉL ÉRTE, HOGY A RAJONGÓITOK JUTTASSANAK BE!

Ha pedig ez nem jönne össze, ugyanígy áprilisban egy Facebook-szavazást indítunk el, amely két hétig lesz érvényben: erre már most kérjük a jelentkezéseteket, úgyhogy amennyiben szeretnél fellépni a pitben, írj „Rockmaraton 2012” tárggyal egy e-mailt a balidavid.cep@gmail.com címre, ami a saját neved mellett a pályázandó zenekarod nevét tartalmazza. Semmi másra nem lesz szükség, viszont ennek sürget a leginkább a határideje: csak a március 30-án, 23:00-ig beérkezett pályázatokat fogadjuk el! Ebből írjuk majd ki a Facebook-oldalunkra a szavazást, amelynek nyertese szintén felléphet majd a Rockmaratonon.

FRISSÍTÉS: a jelentkezés lezárult, 22 zenekar írt nekünk azért, hogy fellépnének a sátrunkban. Az ő nevüket hétfőn tesszük közzé az ígért Facebook-szavazáson, valamint ugyanekkor veszi kezdetét a Guns Are Too Quick-válogatáslemezre történő jelentkezés is!

AKIKRE MÁR BIZTOSAN SZÁMÍTHATSZ

Ha nem is a mi színpadunkon lépnek majd fel, de a fesztiválon tiszteletét teszi majd a nemrég Budapesten járt Carnifex és a Texas In July is, hogy a sludge-atyaúristen Crowbarról ne is beszéljünk, és még számtalan bejelentés várat magára. Emellett ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan tedd fel komment formájában, idén pedig találkozzunk Pécsett!