Robb Flynn már írja az új Machine Head-számokat, mindjárt meg is jelenik egy

Habár azt a mai napig nem tudjuk, kik fognak játszani a Machine Head új felállásában, de ez nem hátráltatja Robb Flynn bandavezért abban, hogy szép lassan elkezdjen új dalokat kiadogatni a zenekarral. Az első darab szeptemberben jön Do or Die címmel, amit több másik követ majd, mindez azonban nem jelenti azt, hogy új lemez is készülne. Ahogy a főnök mondja:

Nem lesz album, hanem folyamatosan, egyesével jönnek majd a számok. Aztán majd vagy felkerülnek egy albumra, vagy nem. De most megkavarjuk a dolgokat. Ezt az új modellt akarjuk követni, amivel hamarabb tudjuk eljuttatni az új cuccokat a keménymaghoz. Ki akarjuk használni azt a lehetőséget, hogy ne csak három-négyévente adjunk ki egy új albumot, mint eddig, hanem gyorsabban, rendszeresebben [jelenjenek meg a dalok.] Még nem tudom, hogyan is lesz pontosan, de az biztos, hogy izgatott vagyok.

A banda (vagyis Flynn) egyelőre 4-5 új dalon dolgozik, amiket a Warbringerből Carlos Cruz dobolt fel. Hogy ő fog-e dobolni a zenekar turnéfelállásában is, arról nincs hír.

A Machine Head október 20-án Budapesten, a Barba Negrában koncertezik. A már teltházas bulin a banda alapító lineupjának háromnegyede végigjátssza az idén 25 éves Burn My Eyes albumot, plusz Flynn és Jared MacEachern basszer a majdani új tagokkal egy besztof szettet is lenyom.