Rengeteg nagy zenekar ünnepli stúdiózással az új évet

Annyi zenekar jelentkezett stúdiós hírekkel az óév utolsó és az újév első napjaiban, hogy inkább nem is írunk külön bejegyzést mindegyikhez – ehelyett következzék a Nagy Újévi Stúdiózási Híradó.

Az első és legnagyobb hír talán az, hogy a Neurosis 2015 utolsó napjaiban (egészen pontosan december 27. és 31. között) letudta a következő albumának felvételeit. Scott Kellyék a a tizenkettedik nagylemezüket chicagói Electrical Audio stúdióban rögzítették, Steve Albini producer felügyelete alatt. A következő napokban jöhet a keverés, aztán később a megjelenés bejelentése.

Szintén már a keverésnél tart a Death Angel csapata, akik Karácsony előtt fejezték be nyolcadik nagylemezük felvételeit a floridai Audiohammerben, Jason Suecof producer irányításával.

Jövő héten indulnak a Norma Jean hetedik, a Whitechapel hatodik és a Chelsea Grin negyedik nagylemezének a felvételei is – erről mindegyik banda egy-egy rövid közösségimédia-posztban számolt be. A Chelsea’ egyébként a múlt hónapban már premierezett egy új dalt, az új gitárosukkal, Stephen Rutishauserrel:

Screen-Shot-2015-12-29-at-7.20.02-PM[1]Az egykori Superjoint Ritual meghatározó tagjai tíz év után tavalyelőtt álltak össze újra össze egyszerűen Superjoint néven néhány exkluzív koncert erejéig, az utóbbi időben pedig Phil Anselmo házi stúdiójában, a Nodferatu’s Lair-ben zenélgettek tovább együtt. Hogy ezekből az összejöveteleknek milyen kézzel fogható eredménye lesz, az egyelőre nem tiszta, mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.