Reményvesztett létezés északi hírnökei – a Woes és a Lifesick közös turnéja februárban eléri hazánkat

12484642_935947463154246_6959402906135541239_oA Tukker Booking bizony nem csak márciusban rendez kiváló eseményeket (MagrudergrindFuck the Facts), ugyanis február 14-én újabb koncerttel kedveskedik, ezúttal a sötét hardcore szerelmeseinek – a budapesti Aurórában két dán és két hazai zenekar lép majd fel.

Első európai turnéjuk alkalmából tiszteletét teszi nálunk a fiatal és ambiciózus Woes, amelynek tagjai egy sötét hardcore-ral átitatott neo-crust egyvelegben terjesztik az elkeseredést, bánatot és reménytelenséget. A műsoruk gerincét a tavaly megjelent Cold Soil kislemez fogja adni, azonban reméljük a hamarosan elkészülő új anyagról is felcsendül egy-két dal. Az est másik külföldi fellépője a Lifesick lesz. Mint azt már a nevükből is sejteni lehet, ők sem a zöldellő rétekről, és csicsergő madarakról fognak zenélni. A banda saját szavaival élve gyűlölettel teli, depresszív hardcore-t játszik, amelynek ihletéül maga a nagybetűs Élet szolgált.

Hazai oldalról a hyperspacenoisegrind lemezzel bemutatkozó budapesti Chappa’ai melegíti be a színpadot, akik voltak már spacegrind-nak, noisecore-nak nevezve, egyvalami azonban biztos: az általuk előadott spontán zenélést körbeölelő földöntúli káosz, feszélyez, szétzilál és felemészt. Az estén még feltűnik az ugyancsak fővárosi Exterminating Angel (aki a Catharsist szereti, rossz ember nem lehet) hiánypótló metalos hardcore/punk, d-beat ötvözete. Rájuk is mindenképpen érdemes lesz figyelni.

A lényeg: 2016. február 14., Budapest, Auróra. A beugró 1000 forint. Akiknek mindez felkeltette az érdeklődését, a rendezvény facebook eseményénél tájékozódhat, illetve az említett bandákat alább meghallgathatjátok.

Woes

Lifesick

Chappa’ai

Exterminating Angel