RÁHANGOLÓ: Pénteken a KVLT-ban játszik a Vanna és a Climates!

10731000_790031267702364_2980323171481272823_n

A 2014-es ősz és tél igencsak kedvez a hazai keményzene rajongóinak, egymást érik a jobbnál jobb bulik, legyen az egy hazai zenekarokból álló pakk, vagy akár egy külföldi gigaturné. December 12-én a KVLT BP-ben megrendezésre kerül a december egyik leginkább várt eseménye, a Nick Lambert vezette metalcore ötösfogat Vanna koncertje a brit dallamos hardcore egyik feltörekvő zenekara, a Climates társaságában.

Az esemény facebook linkje: VANNA (USA), CLIMATES (UK), SHOW YOUR OTHERSIDE, INHALE ME

INHALE ME

Az estét a budapesti metalcore reménység Inhale Me nyitja majd, akik kezdeti, elég megosztó bemutatkozásuk után tavasszal Rózsa Brúnó személyében egy új énekessel és egy igencsak meggyőző nagylemezzel (amiről 2 klip is megjelent már a koncertsláger Lone Wolf Syndrome és a dallamos-érzelmes Questions dalokra) tették le a névjegyüket a hazai metalcore szcénában. A zenekar mindig is nagy hangsúlyt fektetett a külsőségekre, ez koncertjeiken is maximálisan megmutatkozik (a lehető legpozitívabb értelemben), igényes, profi előadást láthatunk és hallhatunk tőlünk minden alkalommal, ezért biztosan remekül megalapozzák majd a hangulatot a KVLT-ban. A srácok nem tétlenkednek, a következő év elején érkezik tőlük új EP, amiről remélhetőleg felcsendül egy-két új dal is a műsoruk alatt.

SHOW YOUR OTHERSIDE

Utánuk következik a kecskeméti Show Your Otherside breakdown-okkal jócskán teletűzdelt melodikus hardcore/pop punk muzsikája, az amerikai „piros műanyagpoharas” bulikat megidéző hangulatot átadó brigád nyáron megjárta a legnagyobb fesztiválokat (VOLT, Sziget), energikus fellépéseikkel remek hangulatot varázsolva a kánikulába. Náluk sincs megállás, szintén új lemezzel szeretnék indítani a 2015-ös évet, ami saját elmondásuk szerint egy jóval komolyabb kiadvány lesz (a facebook oldaluk alapján hamarosan lehull a lepel néhány részletről), amivel egy új irányba szeretnének elindulni és több embert megszólítani. Bizonyára ők sem lesznek restek új dalt/dalokat is eljátszani az este folyamán, amivel még jobban feltüzelhetik a rajongókat.

CLIMATES

Az önfeledt pop punk buli után egy kicsit komolyabb vizekre evez az este a brit dallamos hardcore üdvöskéje, a Climates koncertjével, akik februárban már adtak egy kiváló koncertet a Dürer Kert kistermében a No Bragging Rights és még néhány zenekar társaságában. A srácok körül meglehetősen nagy volt a felhajtás az utóbbi hónapokban, októberben új lemezt adtak ki Body Clocks címmel, ami a rajta lévő már ismert gigaslágerekkel (Heaven, Leaves Of Legacy) és a zenekar új, de az eddigi zenei irányvonalukat követő dalaival azonnal belopta magát a rajongók szívébe. A zenekar a lemez után énekest váltott (az okok megtalálhatóak a zenekar hivatalos nyilatkozatában), az új vokalista személye még ismeretlen, de a srácok minden bizonnyal gondoskodtak Wes Thompson megfelelő pótlásáról, hogy mindenképpen egy tökéletes produkciót kapjunk majd.

VANNA

A Climates után következik az est fénypontja, az amerikai Vanna koncertje, akik 3 év után (akkor a Never Say Die! Tour 2011-es minifesztiváljának voltak a nyitózenekara) végre főzenekarként térhetnek vissza Budapestre, hogy új lemezüket a Void-ot bemutatva mozgassák meg a KVLT közönségét. A zenekar nem mondható éppen terméketlennek: három év alatt már a harmadik lemezüket dobták ki, ráadásul még mindig nem felejtették el, hogyan is kell néhol hardcore punk riffekkel teletűzdelni a slágereiket. De ugye ahogy a vér kötelez, úgy ha Boston, akkor a hardcore punk is kötelez! Alapvetően azért egy metalcore előadás várható majd péntek este, ahol minden bizonnyal főként a VOID dalai fognak előkerülni. Ha egy metalcore bulira akarsz a Parkway Drive vezette pakk után elnézni levezetésként, akkor ott a helyed.